Plannen Technology Base

De uitgangspunten voor de invulling van het terrein zijn hieronder weergeven.

1. Twente Safety Campus

Twente Safety Campus is de plek waar partners op het gebied van veiligheid elkaar ontmoeten en samenwerken. Met als doel werken aan een veilige samenleving. De campus bestaat uit drie onderdelen: Safety Field Lab, Troned (Trainingscentrum Oost-Nederland) en Risk Factory.

2. Test- en trainingscentrum drones

De ontwikkelingen en toepassingsmogelijkheden van drones gaan razendsnel. De Technology Base is heel geschikt voor de vestiging van een test- en trainingcentrum voor drones. De locatie is uniek in West-Europa omdat het testcentrum beschikt over een safety campus en een terrein om met drones te vliegen. De drones kunnen zowel buiten als binnen (bijvoorbeeld in een shelter) getest worden.

3. Evenemententerrein

Dit terrein rondom de voormalige verkeerstoren, met daarin de F16-shelters en Hangar 11 leent zich goed voor grote zakelijke- en publieksevenementen. De historische gebouwen en de natuurlijke omgeving maken de locatie bijzonder en onderscheidend. Het evenemententerrein is eigendom van de familie Van Eck.

4. Twente Airport

De start- en landingsbaan van 2.400 meter lengte is in een uitstekende conditie. Daarmee is Technology Base uniek voor luchtvaartgerelateerde bedrijvigheid, waaronder bedrijven die de baan willen gebruiken om te testen en te ontwikkelen. Verder vergroot het kleinschalige zakenvliegveld de bereikbaarheid van en voor het Twentse bedrijfsleven. Zij werken vaak internationaal en kunnen op deze manier buitenlandse gasten ontvangen of zelf op zakenreis gaan.

5. Advanced Materials & Manufacturing

Op de Technology Base wordt de hele ‘keten’ van Advanced Materials & Manufacturing bediend; van het eerste idee of de ontdekking, via het maken van prototypes en het maken van nul-series, tot en met eindproducten en recycling.

6. Landgoederen

Zoals eerder aangegeven, hebben we 138 hectare natuur toegevoegd.
Hof Espelo, de Lonnekerberg en de landgoederen zijn op deze manier weer ruimtelijk en landschappelijk met elkaar verbonden. Dieren hebben meer bewegingsruimte gekregen en u kunt genieten en gebruik maken van een groter stuk natuurgebied. De oude militaire objecten nemen u mee op een reis door de tijd.