Nu ook reisinformatie op maat met de SMART app

05 april 2017

Vanaf nu biedt de SMART app persoonlijke reisinformatie op maat. Zo ontvangt u tijdig informatie over verstoringen op de routes die u vaak gebruikt.

Slimmer reizen in Twente

SMART is een handige, gratis app die helpt om slimmer en bewuster te reizen in Twente en daarbuiten. Daarmee zijn punten verdienen die in de webshop kunnen worden verzilverd. De gemeente zet de app onder meer in bij de campagne Enschede Fietsstad 2020. Regelmatig staan er in de app nieuwe uitdagingen. Bijvoorbeeld rond de opening van nieuwe fietsstraten.

Advies op maat

Met de persoonlijke reisadviezen bent u snel op de hoogte van vertragingen en incidenten op routes die u veel gebruikt. Ook krijgt u adviezen over het weer. Zo krijgen fietsers een waarschuwing als het hard waait. Automobilisten krijgen een melding bij incidenten op de weg. Als het dan handiger is om de trein te pakken, dan geeft de app advies op maat.

Downloaden

In de nieuwe release 2.2 is verder de webshop verbeterd en zijn er enkele kleine storingen verholpen. De app is te downloaden via www.smartintwente.nl. Of zoek in de App Store of in Google Play op Smart Twente.

Privacy

De app houdt uw reisgedrag bij. Op basis hiervan ontvangt u persoonlijk advies. Met geanonimiseerde informatie over verkeersstromen kan de gemeente Enschede haar verkeersbeleid verbeteren. De app voldoet aan landelijke richtlijnen rondom privacy.