Officiële opening nieuwe Noorderkroon

22 november 2023
Wel op de Home/Uitgelicht Nieuws

Met lieve liedjes, tromgeroffel en een mooi gedicht is woensdagmiddag 22 november het schoolgebouw van basisschool De Noorderkroon in Enschede officieel geopend. “We willen dat alle schoolgebouwen in Enschede net zo mooi worden als dit gebouw”, zei wethouder Harmjan Vedder van onderwijshuisvesting tegen de leerlingen.

De Noorderkroon is het eerste energie neutrale basisschoolgebouw in Enschede. De leerlingen hebben het gebouw in september, aan het begin van het schooljaar, in gebruik genomen. Voorheen was de school gevestigd in een monumentaal pand aan de Olieslagweg. In het nieuwe schoolgebouw aan de Elferinksweg is ook ruimte voor de kinderopvang Christoforus, zodat het een IKC (Integraal Kindcentrum) geworden is. 

Het gebouw aan de Elferinksweg - voorheen zat hier de openbare basisschool Stadsveld  - is grondig verbouwd. Het gebouw kreeg onder meer een “nieuw jasje” (isolerende schil). Daken zijn vervangen en geïsoleerd, installaties zijn vernieuwd, er zijn warmtepompen geplaatst en er liggen 225 zonnepanelen op het dak.

Aandacht voor luchtverversing

Behalve in energiemaatregelen is ook geïnvesteerd in goede verlichting en in de luchtkwaliteit in het gebouw. Zo is veel aandacht besteed aan de luchtverversing in de lokalen, zodat kinderen zich prettig voelen en zich beter kunnen concentreren. In totaal is ongeveer 2,5 miljoen euro geïnvesteerd in verbetering van het gebouw. De verbouwing duurde 1 jaar. 
De school trekt meerdere dagen uit voor de viering van de officiële opening. De bijeenkomst woensdagmiddag werd bijgewoond door leerkrachten, ouders, mensen die aan het gebouw hebben gewerkt, de wethouder van onderwijs en andere aanwezigen. Leerlingen traden op en gaven daarna een rondleiding door hun nieuwe schoolgebouw. 
 

Officiële opening nieuwe Noorderkroon