Ondernemers nieuws

Wij begrijpen het belang van goed geïnformeerd ondernemen. Als gemeente staan we graag dichtbij het Enschedese bedrijfsleven. Daarom praten we u elke week bij over relevante gebeurtenissen in uw omgeving. Mis het niet en meld u aan via www.enschede.nl/nieuwsbrief, met een vinkje bij de rubriek ‘Ondernemen’

Enschede is goed bezig!

Afgelopen maand hebben we alweer verscheidene winkelconcepten mogen verwelkomen in Enschede.

Oude MST-ziekenhuis aangepakt door L.I.F.E. en Saxion

Het oude MST-ziekenhuis aan het Ariënsplein in Enschede bestaat niet meer. Muren zijn weggebroken en het licht kan er van alle kanten in. Alleen het medisch laboratorium Medlon heeft nog een plekje op de bovenverdieping. Het oude ziekenhuis, 48.000 vierkante meter, is gekocht door de Belgische ontwikkelaar L.I.F.E.

Vliegen, vestigen en testen op Technology Base

USE System Engineering (onderdeel van TKH Group N.V.) heeft op 19 juli een intentieovereenkomst getekend met Twente Airport. In het voorjaar van 2018 gaat USE een “expierence centre” vestigen op Twente Airport. Naast shelter B520 wordt de taxitrack ook de testlocatie voor de Contactless Energy & Data Distribution (CEDD®) AGL technologie: een innovatief baanverlichtingssyteem van USE voor vliegvelden (Airfield Ground Lighting, AGL) met LED lampen.

Kennispark Festival: 20 september 2017!

Op 20 juli was de Sneak Preview van de strategieontwikkeling voor het gebied Kennispark Twente. Leo van den Ende, Mirjam Bult en Patrick Welman hebben hun perspectief op de toekomst van Kennispark Twente toegelicht.