Ondernemers nieuws

Wij begrijpen het belang van goed geïnformeerd ondernemen. Als gemeente staan we graag dichtbij het Enschedese bedrijfsleven. Daarom praten we u elke week bij over relevante gebeurtenissen in uw omgeving. Mis het niet en meld u aan via www.enschede.nl/nieuwsbrief, met een vinkje bij de rubriek ‘Ondernemen’

​​​​​​​#WoensdagWerkt

Onder deze noemer gaan we iedere woensdag werkzoekende Enschedeërs op weg helpen én Enschedese werkgevers informeren en inspireren over kansen op de arbeidsmarkt.

Tegemoetkoming Vaste Lasten (TVL) aanvragen voor Q4

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven en zzp'ers bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. Aanvragen van TVL Q4 2020 kan van 25 november 2020 12.00 uur tot en met 29 januari 2021 17.00 uur bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO.nl).

Campus Twente Café op 26 november 2020

Twente is toe aan een vernieuwend (en meer internationaal) concept om ondernemers, professionals, onderzoekers en talent beter met elkaar te verbinden.

#Woensdagwerkt

Onder deze noemer gaan we iedere woensdag werkzoekende Enschedeers op weg helpen én Enschedese werkgevers informeren en inspireren over kansen op de arbeidsmarkt.

Twentse Horeca en Zorg trekken samen op! “Wiej pakt ‘t an“

Het zijn zware tijden voor de horeca en voor de zorg. Veel horecamedewerkers kunnen noodgedwongen niet werken en zitten thuis. En in de verpleeghuizen neemt de werkdruk door corona, iedere dag toe. Een nare periode waarin we wellicht samen - horeca en zorg -  onder de noemer “Wiej pakt "t an” het beste er uit kunnen halen.

Derde ondernemerspeiling coronacrisis Overijssel

Samen met Oost NL, VNO-NCW Midden en MKB-Nederland Midden heeft de Provincie Overijssel de derde ondernemerspeiling opengesteld. Het blijft belangrijk dat we geïnformeerd zijn over de behoeften van ons regionale bedrijfsleven. Het invullen van de vragenlijst kost ongeveer 10 minuten. De enquête staat open tot 26 november 2020.

Werkgevers en mantelzorg

Hoe voorkom je overbelaste medewerkers als gevolg van mantelzorgtaken? Bijna één op de vier werknemers heeft mantelzorgtaken. Dat werkt door in elk bedrijf. Praktisch én financieel. Door toenemende (mantel)zorgtaken ervaren werknemers fysiek en psychisch meer druk en stress. Dit beïnvloedt prestaties en inzetbaarheid. Daar kun je eenvoudig iets aan doen. 

#WoensdagWerkt

Onder deze noemer gaan we iedere woensdag werkzoekende Enschedeers op weg helpen én Enschedese werkgevers informeren en inspireren over kansen op de arbeidsmarkt.

Bedrijfsbezoek wethouder June Nods aan restaurant Joann

Op 6 november bracht wethouder June Nods een bedrijfsbezoek aan restaurant Joann en raakte geïnspireerd door de eigenaren Emiel Kwekkeboom en Mandy Overbeek. Zij blijven met hun team in deze moeilijke tijd toch positief en bouwen met creatief en innovatief ondernemerschap verder aan de toekomst van hun prachtige zaak.