Ondernemers nieuws

Wij begrijpen het belang van goed geïnformeerd ondernemen. Als gemeente staan we graag dichtbij het Enschedese bedrijfsleven. Daarom praten we u elke week bij over relevante gebeurtenissen in uw omgeving. Mis het niet en meld u aan via www.enschede.nl/nieuwsbrief, met een vinkje bij de rubriek ‘Ondernemen’

GrensWerk Job & Study: werken en studeren in het buurland

Donderdag 4 oktober staat de Gieterij in Hengelo in het teken van grensoverschrijdende samenwerking. Van 13.00 tot 19.00 uur vindt er GrensWerk Job & Study plaats. GrensWerk Job & Study is hét evenement voor werken en studeren in het buurland.

Online subsidieloket Vindsubsidies.nl deze maand nog gratis beschikbaar

Enschede is een van de negen Nederlandse gemeenten die een online subsidieloket hebben gewonnen voor de gemeentelijke website. In het loket kunnen Enschedese ondernemers en vrijwilligers nog tot oktober van dit jaar kosteloos zoeken naar subsidie voor hun initiatieven, projecten en investeringen.

Enschede winkelgebied met de grootste leegstandsafname

De leegstand stond in 2015 voor het centrum van Enschede op 14,8% en drie jaar later staat deze op 8,9%. Enschede staat op de eerste plaats in de top 10 grote centrale winkelgebieden met de grootste leegstandsafname (aantal panden).

Stadscafé Enschede

Op dinsdagavond 30 oktober organiseert gemeente Enschede in samenwerking met Stadsbeweging Overijssel een Stadscafé bij Perron 22 in Enschede.