Ondernemers nieuws

Wij begrijpen het belang van goed geïnformeerd ondernemen. Als gemeente staan we graag dichtbij het Enschedese bedrijfsleven. Daarom praten we u elke week bij over relevante gebeurtenissen in uw omgeving. Mis het niet en meld u aan via www.enschede.nl/nieuwsbrief, met een vinkje bij de rubriek ‘Ondernemen’

Twentse onderwijsinstellingen organiseren Week van de Duurzaamheid

ROC van Twente, Saxion Hogeschool en de Universiteit Twente organiseren samen met diverse partners in de week van 5-10 oktober gezamenlijk de Week van de Duurzaamheid. Een week vol evenementen, zowel fysiek als online, waarbij deelnemers kennismaken met duurzame initiatieven in de regio Twente – en inspiratie opdoen over hoe zij zelf bij kunnen dragen aan een duurzame samenleving. 

Webcast Family Next op 8 oktober a.s.

Ben jij ondernemer in een Overijssels familiebedrijf en wil je aan de slag met digitalisering of duurzaamheid? Of staat de volgende generatie in de startblokken om het bedrijf over te nemen? Dan is Family Next een steun in de rug! We vertellen je alles over ons programma tijdens onze webcast op 8 oktober. Houd van 16.00 tot 17.00 uur alvast vrij in je agenda!

Veilig uw pand verhuren?

Voorkom dat criminelen onderdak krijgen voor hun activiteiten en dat u zelf onbedoeld betrokken raakt bij criminaliteit.

Deze wetten gaan rond 1 oktober in!

​​​​​​Rond 1 oktober 2020 gaan 4 wetswijzigingen in. Wat verandert er en welke veranderingen zijn belangrijk voor jou?

Stand van zaken Steunpakket 3 - Regelingen Corona

In het derde steunpakket zijn de NOW, TVL en de Tozo in aangepaste vorm verlengd tot eind juni 2021. De regelingen worden de komende maanden versoberd en afgebouwd. Zo gaat bij de NOW 3 de minimale omzetdaling omhoog en krijgt de Tozo 3 een vermogenstoets. Om aanspraak te maken op de verlengde TVL moet je minimaal 4.000 euro omzetverlies hebben geleden in 3 maanden in plaats van 4. Het nieuwe pakket gaat in op 1 oktober.