Ondernemers nieuws

Wij begrijpen het belang van goed geïnformeerd ondernemen. Als gemeente staan we graag dichtbij het Enschedese bedrijfsleven. Daarom praten we u elke week bij over relevante gebeurtenissen in uw omgeving. Mis het niet en meld u aan via www.enschede.nl/nieuwsbrief, met een vinkje bij de rubriek ‘Ondernemen’

Opleiding software developer voor uitkeringsgerechtigden; succesvol afgerond!

Twintig Twentse uitkeringsgerechtigden uit zijn de afgelopen vier maanden klaargestoomd voor werk in de IT- sector. Zij volgden een opleidingstraject op maat tot Junior Software Developer op mbo-niveau 4. Vrijdag 3 juli werd aan hen op feestelijke wijze een getuigschrift uitgereikt, na een intensieve en bijzondere periode van grotendeels online thuisstudie.

Nieuwe stalen wanden in de haven

Onze haven is een belangrijk onderdeel van de transportsector in onze gemeente. Vandaag hebben we de eerste stappen gezet om de haven toekomstbestendig en aantrekkelijk te maken.

Aanvragen TVL vanaf 30 juni 12.00 uur!

De Tegemoetkoming Vaste Lasten MKB (TVL) helpt mkb-bedrijven bij het betalen van een deel van hun vaste lasten. De tegemoetkoming van minimaal 1.000 euro en maximaal 50.000 euro is voor bedrijven die meer dan 30% van hun omzet hebben verloren door de coronacrisis.

Slimmer door de crisis door de inzet van studenten!

Covid-19 zet bedrijven en instellingen voor grote uitdagingen en is tegelijkertijd een enorme aanjager voor innovatie. Veranderen en vernieuwen kan van levensbelang zijn. De kennisinstellingen Universiteit Twente, hogeschool Saxion, ROC van Twente en Aventus doen de volgende oproep aan bedrijven en instellingen: maak gebruik van studenten, in de vorm van projecten en stages, om je innovatiekracht te vergroten.

Bedrijfsbezoeken Ecare, Broodbode en U Parkhotel

De vrijdagen worden door June Nods, Wethouder Economie Gemeente Enschede, zoveel mogelijk ingevuld met werk- en bedrijfsbezoeken. Afgelopen vrijdag ging zij samen met Ondernemersloket Enschede op bezoek bij Ecare, Broodbode Kennispark en U Parkhotel. Allen gevestigd op Kennispark Twente.

Aanvragen tegemoetkoming TOFA vanaf 22 juni

Flexwerkers die door de coronacrisis hun inkomsten (grotendeels) zijn kwijtgeraakt en geen uitkering kunnen krijgen, kunnen vanaf 22 juni een aanvraag doen voor de tegemoetkoming TOFA. Het aanvraagformulier is vanaf 9.00 uur beschikbaar.

Bedrijfsbezoek Zeton

Wethouder June Nods bracht vrijdag 12 juni ook een bezoek aan het bijzondere bedrijf Zeton, ontwikkelaar en bouwer van pilot-plants, op De Marssteden.

Bedrijfsbezoek Van der Moolen Food Group

Vrijdag 12 juni heeft wethouder June Nods een bezoek gebracht aan Van der Moolen Food Group aan de Josinkstraat. Al  50 jaar komt de lekkerste mie uit Het Verre Oosten van Nederland, Enschede! Hoogste tijd om dit een keer met eigen ogen te bekijken.