Ondernemers nieuws

Wij begrijpen het belang van goed geïnformeerd ondernemen. Als gemeente staan we graag dichtbij het Enschedese bedrijfsleven. Daarom praten we u elke week bij over relevante gebeurtenissen in uw omgeving. Mis het niet en meld u aan via www.enschede.nl/nieuwsbrief, met een vinkje bij de rubriek ‘Ondernemen’

Webinar Cybercrime 11 maart

Ben jij ondernemer en wil je graag meer weten over cybercriminaliteit en wat je kunt doen om jouw bedrijf te beschermen?

Subsidie voor elektrische bestelauto

Per 15 maart stelt de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) subsidie beschikbaar voor het kopen van elektrische bestelauto’s. Dit stimuleringsprogramma voor bestelauto’s dient ter ondersteuning van zero-emissiezones voor stadslogistiek in de 30 tot 40 grotere steden. 

#WoensdagWerkt 3 maart

Onder deze noemer helpen we op woensdag werkzoekende Enschedeërs op weg.

Webinar subsidieregelingen en MKB Vouchers

Op initiatief van MKB Twente organiseren Ondernemend Twente en Provincie Overijssel op 9 maart om 18.30 uur een webinar over de financiële regelingen en andere support voor MKB bedrijven. Denk hierbij aan provinciale subsidieregelingen en een MKB-voucher die bedrijven ondersteunen in deze Coronatijd. 

Campus Café 18 maart | Fit & vrij door technologie

Door de lockdown zijn we al lange tijd beperkt in onze bewegingsvrijheid en worden we er niet fitter op. Hoe lang duurt het nog voordat we weer veilig naar de sportschool, festivals, stadions en theaters kunnen? De laatste weken komen de experimenten op gang om middels slimme technologie dit straks weer mogelijk te maken. Technologie speelt in de sport en onze gezondheid sowieso een steeds grotere rol. In deze editie van Campus Café staat de rol van technologie in gezondheid en sport centraal.

Voorzichtig meer lucht tijdens de lockdown

De lockdown en de avondklok blijven tenminste tot en met 15 maart van kracht, maar de middelbare scholen en het mbo gaan vanaf 1 maart deels weer open. Daarnaast staat het kabinet vanaf 3 maart onder voorwaarden de volgende verruimingen toe: jongeren tot en met 26 jaar mogen weer samen buiten sporten op sportaccommodaties, contactberoepen mogen weer uitgeoefend worden en de detailhandel mag open voor winkelen op afspraak.

Steun onze stad en koop lokaal

Dat is de boodschap in deze heftige en onzekere periode vanuit Enschede Promotie samen met de ondernemers in de stad.

De startversneller: webinar 8 april 2021

De Startversneller helpt jou bij een succesvolle start van je eigen bedrijf. Hoe? Wij vertellen je alles op 8 april 2021 om 16.00 uur tijdens een interactieve online bijeenkomst.