Ondernemers nieuws

Wij begrijpen het belang van goed geïnformeerd ondernemen. Als gemeente staan we graag dichtbij het Enschedese bedrijfsleven. Daarom praten we u elke week bij over relevante gebeurtenissen in uw omgeving. Mis het niet en meld u aan via www.enschede.nl/nieuwsbrief, met een vinkje bij de rubriek ‘Ondernemen’

Weekendafsluitingen A1 Rijssen – Azelo mei en juni

Rijkswaterstaat verbreedt de A1 tussen Apeldoorn en Azelo. In mei en juni vinden asfalteringswerkzaamheden plaats op het traject Rijssen-Azelo. De A1 is op dit weggedeelte 3 weekenden in één richting afgesloten.

#WoensdagWerkt! 21 april

Onder deze noemer gaan we iedere woensdag werkzoekende Enschedeers op weg helpen én Enschedese werkgevers informeren en inspireren over kansen op de arbeidsmarkt.

Plannen voor opening detailhandel

Vanaf woensdag 28 april mogen alle winkels weer klanten ontvangen zonder winkelafspraak. Voor niet-essentiële winkels gelden wel voorwaarden. Ook warenmarkten mogen volledig open op 1,5 meter.

Voucher voor uw thuiswerkplan

Wie zich nu al richt op structureel thuiswerken na de coronaperiode kan op termijn geld besparen, flink bijdragen aan CO2-reductie en het welzijn van werknemers een boost geven.

#WoensdagWerkt 14 april

Onder deze noemer gaan we iedere woensdag werkzoekende Enschedeers op weg helpen én Enschedese werkgevers informeren en inspireren over kansen op de arbeidsmarkt.

Ondersteuning voor ondernemers bij onderhandeling huur

Damsté advocaten – notarissen, Winkelhart Enschede, Vereniging Horeca Stad Enschede (VHSE), Rotary Enschede-Noord en het Ondernemersloket van de Gemeente Enschede, zijn een initiatief gestart om ondernemers te ondersteunen in het gesprek met hun verhuurder over aanpassing van de huurprijzen, gedurende de lockdown-periode.