Aanmelding geopend voor derde editie van Twente Move2Social

08 juni 2018

Na twee succesvolle edities van Twente Move2Social krijgt het groeiprogramma in september 2018 een vervolg. Twente Move2Social is het programma voor ondernemers die maatschappelijke impact willen maken.

Binnen het programma van Twente Move2Social werken deelnemers aan de (door-)ontwikkeling van hun businessplan. Ondernemers (in de dop) met een goed idee worden opgeroepen om hun idee in te dienen via twentemove2social.nl voor 18 juni aanstaande.

In de regio Twente leven veel ijzersterke ideeën om op een ondernemende manier bij te dragen aan maatschappelijke vraagstukken. Toch blijkt starten en opschalen anno 2018 een uitdaging. Een flink aantal ideeën komt niet van de grond vanwege drie groeibarrières: toegang tot (start-)kapitaal, kennis van het speelveld en/of professionele bedrijfsvoering. De afgelopen twee edities van Twente Move2Social in 2017 zijn 19 ondernemers succesvol ondersteunt in de ontwikkeling van hun plannen. 

"Het is ontzettend leerzaam om deel te nemen aan Move2Social omdat je het traject doorloopt met verschillende bedrijven die zich in een ander stadium bevinden. Op deze manier kun je erg goed van elkaar leren en bouw je een goed netwerk op", aldus Youp Smeenk van Sheltersuit.

Hoe werkt het?

Twente Move2Social roept iedereen in de regio Twente op om hun ondernemende ideeën aan te leveren die positieve maatschappelijk impact hebben. De partners binnen Twente Move2Social selecteren de tien tot twaalf meest kansrijke ideeën. Direct aansluitend volgt gedurende drie maanden een intensief ontwikkelprogramma met workshops, expertmeetings en business coaching door ondernemers uit de regio. Het resultaat is een goed doordachte businesscase: een plan dat het idee omzet in een sociale onderneming. De sociaal ondernemers krijgen, als afronding van het programma, de gelegenheid om hun businesscase te presenteren tijdens het slotevent voor een breed publiek.

Interesse?

Meer informatie over het programma vind je op de website twentemove2social.nl.

 

Twente Move2social is een samenwerking tussen ROC van Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Rabobank (vestigingen in Twente), ROZ Groep, Twente Board, Provincie Overijssel, Universiteit Twente, gemeente Almelo en KplusV.