Bedrijfsbezoek Van der Moolen Food Group

15 juni 2020

Vrijdag 12 juni heeft wethouder June Nods een bezoek gebracht aan Van der Moolen Food Group aan de Josinkstraat. Al  50 jaar komt de lekkerste mie uit Het Verre Oosten van Nederland, Enschede! Hoogste tijd om dit een keer met eigen ogen te bekijken.

Hoe het begon

Het begon allemaal in 1966 toen de heer Van der Moolen Sr. kelner was in het Chinese restaurant van zijn Chinese vader. Het restaurant Hong Kong aan De Klomp in Enschede is voor velen nog altijd een begrip. Hij wist vanuit zijn geboorteland hoe authentieke noedels moesten smaken, echter de toenmalige leveranciers konden niet de gewenste kwaliteit noedels leveren die hij voor ogen had. Het idee ontstond om zelf authentieke noedels te gaan maken.

Authentiek gewalste mie

Na een lange periode van testen en aanpassingen aan machines lukte het; de beste authentieke gewalste mie wordt sindsdien gemaakt in Enschede. In eerste instantie werd de mie op kleine schaal gemaakt voor het eigen Chinese restaurant, maar al snel bleken vele andere Chinese restaurants ook interesse te hebben. Onder de naam ‘Miefabriek Tai Ming’ werd het nieuwe bedrijf in 1966 een feit. Anno nu nog steeds de naam van het merk van Van der Moolen Foodgroup, waaronder de lekkerste gewalste mie verkocht wordt. Tai Ming betekent tenslotte ook: de lekkerste bami!

Groei in volle gang

Inmiddels is Van der Moolen Foodgroup uitgegroeid tot een bedrijf van formaat. Er is een specialisme ontstaan op gebied van noedels en pasta, waarbij het tailormade aanpassen aan wensen van de klant hoog in het vaandel staat. De fabriek zelf is fors uitgebreid met onder andere een eigen gecertificeerde kookafdeling. Hier mee kan optimaal worden voldaan aan de vraag naar koelverse noedels, pasta en rijst.