Gezocht: bedrijven voor Experiment Grens

Logo Euregio
05 april 2018

Experiment Grens is de praktische voortzetting van het “Pact: Arbeidsmarkt over de grens!”, dat de EUREGIO in 2015 geïnitieerd en tot eind 2017 georganiseerd heeft.

“Experiment Grens” betekent: geïnteresseerde werknemers uit het Duitse grensgebied krijgen de mogelijkheid om een dag mee te lopen in een Nederlandse onderneming. Zo kan hij of zij laagdrempelig testen of werken over de grens een optie zou kunnen zijn. Het experiment wil ook bijdragen aan het wegnemen van de “grenzen in de hoofden”, die misschien nog aanwezig zijn bij werkgevers en werknemers. Tevens krijgen bedrijven zo de mogelijkheid zich over de grens heen te profileren.

Hoe werkt Experiment grens?

De EUREGIO organiseert het “Experiment Grens” en daarmee het contact tussen werkgevers en werknemers voor deze dag. Indien u uw bedrijf wilt aanmelden voor het experiment kunt u een korte tekst en een link naar uw website sturen naar Stéphanie Woldringh. Ook voor vragen en nadere informatie kunt u bij haar terecht (s.woldringh@euregio.eu of 053-4605154). De tekst en de link worden gedeeld op de Facebook-pagina “Experiment Grens”, zodat uw bedrijf kan worden voorgesteld. Geïnteresseerde werknemers kunnen zich dan via Facebook aanmelden voor een “snuffeldag”. Vervolgens worden werkgever en werknemer met elkaar in contact gebracht, zodat u direct samen een datum voor de “snuffeldag” kunt afspreken.

Voordelen voor werkgevers & werknemers

Werkgevers kunnen zich afvragen hoe het is om werknemers uit het buurland in dienst te hebben. Misschien heeft u al ervaring met grensgangers, dan zal de snuffel-stagiair zich bij u bijzonder thuis voelen. Wij hopen dat uw onderneming zich beschikbaar stelt voor een grensoverschrijdende “snuffeldag”!