Lancering Dutch Game Garden op 7 juli

28 juni 2017

Op 7 juli a.s. wordt de Dutch Game Garden (DGG) in Twente gelanceerd. De impact van games is groot, zowel economisch als ook de vele toepassingsmogelijkheden die het creëert in o.a. de zorg, onderwijs en industrie.

Een nieuwe maakindustrie wordt zichtbaar in Twente en zal worden gefaciliteerd door de Dutch Game Garden. Maak kennis met Dutch Game Garden, succesvolle serious game-oplossingen en de potentie die aanwezig is in Twente. Ervaar hoe u gebruik kunt maken van de DGG-faciliteiten als student, start-up of organisatie. Kom op vrijdag 7 juli naar het kick-off event van Dutch Game Garden Twente. Meld u hier aan!

Programma

Tijdens de opening van Dutch Game Garden Twente is er een uitgebreid programma met interessante sprekers waaronder de directeur van Dutch Game Garden, JP van Seventer. Daarnaast zijn er verschillende showcases van Twentse kennisinstellingen en organisaties.

10:30 – 11:00 uur:        Inloop
11:00 – 11:10 uur:        Opening door Patrick Welman, wethouder gemeente Enschede
11:15 – 11:30 uur:        Intro Dutch Game Garden door JP van Seventer, directeur DGG
11:40 – 12:00 uur:        Manuel Kerssemakers, Abbey Games, Renowned Explorers een succesvolle start-up van DGG Utrecht
12:05 – 13:25 uur:        Jurre Pannekeet over de feiten en economische impact van de gamesindustrie in Nederland, Newzoo
13:25 – 13:55 uur:        Lunch en showcases van de Twentse kennisinstellingen en organisaties
14:00 – 14:20 uur:        Sjoerd Wennekes over een succesvolle game oplossing voor de ouderenzorg, Active Cues, Tovertafel
14:20 – 14:30 uur:        Opening Dutch Game Garden Twente
15:00 uur:                    Borrel en showcases van de Twentse kennisinstellingen en organisaties

Wat u zoal kunt zien en ervaren!

Tovertafel, de award winning gameoplossing in de zorg
Sjoerd Wennekes van Active Cues, is één van de sprekers. Active Cues heeft de tovertafel ontwikkeld en op de markt gebracht. Het is één van de vele succesvolle internationale ondernemers die is voortgekomen uit Dutch Game Garden. Ze zijn o.a. winnaar van de Dutch Game Awards 2015.

Trends en voorspellingen gaming industrie

Newzoo is de wereldwijde expert op het gebied van games, esports, en mobiele marktinformatie. Het bedrijf is gespecialiseerd in het ondersteunen van (internationele) bedrijven met data en expertise over het consumenten gedrag in de games industrie. Jurre Pannekeet zal in zijn presentatie de toekomst van interactie met games bespreken. Hierbij zal hij in gaan op de trends rondom competitieve games, kijken naar games, meedoen aan (lokale) toernooien, en de kansen die hierin liggen voor bedrijven.

Regionaal potentieel

Tientallen showcases zijn er te zien vanuit kennisinstellingen en organisaties in onze regio. Dit biedt bedrijven en organisaties uit de regio de kans om kennis te maken met talent. De winnaar van de Twente Game Event van Oyfo Hengelo zal ook aanwezig zijn tijdens de opening van Dutch Game Garden.

De uitnodiging is voor het bedrijfsleven, non-profit organisaties, studenten, docenten en game professionals. Meld u dus snel aan!

Klik hier voor meer informatie over het programma en aanmelding!