Ondernemers in financiële problemen staan er niet alleen voor!

06 februari 2020

Ondernemers die in de financiële problemen zijn geraakt, bijvoorbeeld door wanbetalers, schade of een onverwacht hoge belastingaanslag, staan er niet alleen voor.

De overheid heeft hiervoor de Bbz-regeling (Besluit bijstandverlening zelfstandigen), die ROZ (Regionale Organisatie Zelfstandigen) voor de gemeente Enschede en nog zestien andere gemeenten in Twente en de Achterhoek uitvoert. “Veel ondernemers kennen deze regeling nog niet en dat is jammer”, zegt Tonnie Nanninga, ondernemersadviseur bij ROZ. “We hebben goede contacten met de gemeente, banken en accountants in Enschede en werken samen aan het vroegtijdig bereiken van deze ondernemers. Kent u een ondernemer die hulp nodig heeft of bent u die ondernemer in financiële problemen? Neem zo snel mogelijk contact met ons op!”

Inkomensaanvulling en krediet

Tonnie legt de regeling uit. “Het Bbz kent twee mogelijkheden voor ondernemers; een inkomensaanvulling en het bedrijfskrediet. De inkomensaanvulling is er voor ondernemers die (tijdelijk) niet voldoende inkomsten uit het bedrijf halen om de noodzakelijke kosten te kunnen betalen. Bijvoorbeeld door ziekte of het wegvallen van een grote klant. Het Bbz krediet kan uitkomst bieden voor ondernemers met betalingsproblemen of zonder middelen voor noodzakelijke investeringen. Bijvoorbeeld wanneer een nieuwe machine of vervoersmiddel nodig is voor het voortbestaan van het bedrijf”.

Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem contact met ROZ op via 074 241 5100 of info@rozgroep.nl