Patrick Welman reikt Werkpakt keurmerken uit aan Axentgroen, Farwick, Asito en Zorg-Advies Twente!

14 juli 2017

Donderdag 13 juli ontvingen 4 ondernemers een verlenging van het Werkpakt Keurmerk uit handen van wethouder Patrick Welman.

Axentgroen, Farwick, Asito en Zorg-Advies Twente  hebben in het afgelopen jaar weer laten zien dat zij het sociaal maatschappelijk ondernemen een warm hart toedragen. Voor deze uitreiking waren we te gast bij Axentgroen, die sinds het ontstaan van het Keurmerk in 2013, trotse bezitter hiervan is. Maar liefst 35 bedrijven in Twente hebben een actueel keurmerk. In de afgelopen 4 jaren hebben alle keurmerkhouders tezamen ruim 1300 vacatures ingevuld in samenwerking met Werkplein Twente.

Tijdens de uitreiking was er ook aandacht voor het project Twente Move2Social, waarin sociale ondernemers innovatieve oplossingen zoeken voor maatschappelijke uitdagingen. In Twente hebben elf partners elkaar gevonden en werkten het afgelopen halfjaar succesvol samen: ROC van Twente, Saxion, Gemeente Enschede, Rabobank Enschede- Haaksbergen, Start Foundation, Wadinko, ROZ Groep, Twente Board, Provincie Overijssel, Gemeente Almelo en KplusV. Doel van het programma: (startende) ondernemers die met een sociale onderneming maatschappelijke impact willen maken, een boost geven. En met succes!

Foto’s van de feestelijke bijeenkomst op 13 juli kunt u bekijken op Facebook 

De volgende Keurmerkuitreiking staat gepland in oktober 2017. Tijdens deze bijeenkomst willen wij ook sociaal betrokken ondernemers die (nog) geen keurmerk hebben, in de gelegenheid stellen om aan te sluiten. Indien u meer informatie wenst over het keurmerk, of graag in oktober wilt aansluiten bij de bijeenkomst voor keurmerkhouders, kunt u ons mailen op werkpakt-keurmerk@enschede.nl.​