Social Impact Day Twente op 15 november a.s. in Hengelo

05 november 2018

Social Impact Day Twente helpt ondernemen met maatschappelijke impact te versnellen met inspirerende best practices, concrete verbindingen en de uitwisseling van nieuwe ideeën door de koplopers van het Nederland.

Social Impact Day Twente vindt plaats op 15 november 2018 in Hengelo (ov), van 12:30 - 19:00. Naast keynote speakers en workshops zijn er deze dag tal van andere verrassende momenten die inspireren, uitdagen en jou helpen betekenisvoller én succesvoller te worden. Na afloop zijn al je frisse ideeen te delen op de netwerkborrel.

Kijk op Social Impact Day Twente voor meer informatie of om kaarten te bestellen!

Social Impact Day Twente wordt georganiseerd om ondernemers uit de regio te laten zien hoe zij als onderdeel van hun bedrijfsvoering naast financiële meerwaarde ook maatschappelijke meerwaarde kunnen realiseren.

We bieden een afwisselend programma om ondernemers en beleidsmakers te inspireren, te leren en te faciliteren om (nog) meer social impact te realiseren. Met dit evenement zetten we Twente op de kaart als regio waar maatschappelijk rendement gecombineerd wordt met financieel rendement. We laten zien wat de kansen zijn voor ondernemers en bieden concrete handvatten om deze te grijpen. Is jouw bedrijf klaar voor de volgende stap?

Ondernemen met maatschappelijke meerwaarde

Ondernemen wordt steeds vaker gezien als oplossing voor veel (sociale en maatschappelijke) problematiek of uitdagingen: verbeter de wereld, begin een bedrijf. Steeds meer ondernemers zien het oplossen van maatschappelijke problemen als het doel van hun bedrijf: ze willen sociaal-maatschappelijke impact creëren. Sociale ondernemingen zijn hiermee een sterk groeiende groep en een trend waar men niet meer omheen kan. Het onderwerp spreekt jonge startende ondernemers aan én mensen die een succesvolle carrière achter de rug hebben. Bovendien is er interesse vanuit bestaande bedrijven die al ‘succesvol’ zijn, die nu iets willen doen voor de maatschappij, of samenwerking willen verkennen met sociaal ondernemers.

Oost-Nederland als hub

Twente is een fantastische regio waar veel gebeurt op het gebied van sociale innovatie, maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzaamheid. Met dit evenement willen we ons op de kaart zetten als dé regio waar sociaal ondernemerschap “business as usual is”. Hoe? Door sociaal ondernemerschap te vieren, stimuleren en faciliteren. Door te zorgen dat de juiste verbindingen ontstaan, zodat alle doelgroepen die zich bezig (willen) houden met sociaal ondernemerschap (starters, bedrijven, instellingen, gemeente, provincie) elkaar vinden. We staan niet voor niets bekend als innovatieve en ondernemende high-tech regio. Dit kunnen we versterken door sociale ondernemingen succesvol te laten doorgroeien en bestaande bedrijven helpen stappen maken in het bereiken van meer social impact.

Kijk op Social Impact Day Twente voor meer informatie of om kaarten te bestellen!