Tijdelijk extra personeel nodig? Flextensie kan helpen!

13 maart 2018

Als ondernemer heeft u soms tijdelijk extra personeel nodig. Bijvoorbeeld om een zieke medewerker te vervangen. Of om piekmomenten op te vangen. Om u daarbij te ondersteunen, biedt de gemeente Enschede sinds kort de dienst Flextensie aan.

Flextensie is een methode om snel, eerlijk en eenvoudig bijstandsgerechtigden in te kunnen zetten op tijdelijk en flexibel werk.

Hoe werkt het?

Flextensie werkt op basis van inhuur: u huurt een kandidaat in voor de duur van een tijdelijke opdracht. Wanneer de opdracht stopt, stopt ook de inzet. Gert Klein, werkgever Shield Security, heeft Reza aangenomen door middel van Flextensie. “Het is voor ons eenvoudig. We krijgen heel simpelweg gewoon een factuur op uurbasis vanuit Flextensie.” Tegelijkertijd biedt u mensen die al langere tijd werkloos zijn nieuwe kansen op de arbeidsmarkt. Ervaringen van andere werkgevers vindt u op de website van Flextensie.

Meer informatie over Flextensie en wat het u te bieden heeft, vindt u in deze flyer.

Contact

Voor vragen en het aanmelden van uw tijdelijke opdrachten kunt u terecht bij uw contactpersoon van Werkplein Twente of Saskia Bosschieter (contactpersoon Flextensie Enschede, tel: 06-13688909, e-mail: s.bosschieter@enschede.nl).

Infographic over Flextensie

 

 

 

 

 

 

 

Klik op de afbeelding om te vergroten.