Twents BTG-BTL sleept miljoenendeal binnen

03 april 2019

Finland gaat maar liefst 100 miljoen euro investeren in een Twentse technologie die het mogelijk maakt om olie te winnen uit onder andere houtafval.

In eerste instantie schaft het land één fabriek aan met een productiewaarde van 25 miljoen euro. Op termijn is het land van plan om nog eens drie fabrieken aan te schaffen. De bouw van een dergelijke fabriek, moet 100 banen in Nederland opleveren.

Goed nieuws

“Geweldig nieuws! Een prachtig voorbeeld van innovatief Twents ondernemerschap dat bijdraagt aan een betere wereld en voor meer werkgelegenheid zorgt in de regio”, aldus een enthousiaste wethouder Eerenberg op Twitter. Ook minister Wiebes van Economische Zaken reageerde positief op het nieuws: “Dit contract laat zien dat energietransitie veel werkgelegenheid oplevert voor zowel de mensen in Lieksa als Enschede.”

BTG-BTL

BTG-BTL is een spin-off van de Universiteit Twente. Op het moment is BTG-BTL verantwoordelijk voor de bouw van een fabriek in Hengelo. In deze fabriek wordt pyrolyseolie gewonnen uit hout. Meer over het nieuws en het bedrijf lees je op de website van BTG-BTL.