Twentse Horeca en Zorg trekken samen op! “Wiej pakt ‘t an“

18 november 2020

Het zijn zware tijden voor de horeca en voor de zorg. Veel horecamedewerkers kunnen noodgedwongen niet werken en zitten thuis. En in de verpleeghuizen neemt de werkdruk door corona, iedere dag toe. Een nare periode waarin we wellicht samen - horeca en zorg -  onder de noemer “Wiej pakt "t an” het beste er uit kunnen halen.

Het doel is om tijdelijk, tijdens deze coronaperiode, horecapersoneel in te kunnen zetten in de zorg als gastheer/gastvrouw, huiskamermaatje of ondersteuning zorgmedewerkers.

De Twentse welzijns- en zorgorganisaties Zorggroep Sint Maarten, Zorgfederatie Oldenzaal, ZorgAccent, Manna, Livio, Liberein en de Posten gaan een samenwerking aan met de Twentse horeca. De zorg in Nederland staat onder druk, vandaar deze oproep aan de Twentse horeca. Samen met Koninklijke Horeca Nederland (regio Twente) hebben de Twentse welzijns- en zorgorganisaties een plan opgesteld om de zorg te ontzorgen en hiermee een ‘win-win’ situatie te creëren voor alle partijen.

Heeft u interesse?
Neem dan contact op met uw adviseur van Werkplein Twente of stuur een mail via ons contactformulier. Er wordt dan spoedig contact met u opgenomen om hier invulling aan te geven.

Geïnteresseerden van buiten de horeca die kunnen terecht bij Extra handen voor de zorg en het Contactpunt Ontdek de zorg Twente.