Van idee naar sociale onderneming

17 oktober 2017

Een sociale onderneming starten kost tijd, energie en een goede voorbereiding.

Voor iedereen die wil weten hoe je dit aan moet pakken of sociaal ondernemen wil integreren binnen het eigen bedrijf, organiseert ROZ de training ‘Van idee naar sociale onderneming’. In drie avonden, maandag 30 oktober, 20 november en 11 december 2017, wordt de basis gelegd voor uw sociale onderneming. De training vindt plaats in Ondernemerscentrum H164, Enschedesestraat 164 in Hengelo.

Er zijn veel mensen met goede ideeën om maatschappelijke problemen aan te pakken. Mensen die maatschappelijke impact willen creëren met hun (nog te starten) bedrijf. In deze training geeft ROZ inzicht in wat er allemaal bij komt kijken. Aan de hand van het Social Business Model Canvas komen alle aspecten van het sociaal ondernemerschap aan bod. De deelnemers gaan aan de slag met dit model.

Na het volgen van deze training weten de deelnemers welke impact zij willen maken met hun onderneming en zijn zij in staat om een gezond verdienmodel neer te zetten. Ook weten ze met wie zij moeten samenwerken om doelen te bereiken. ROZ geeft inzicht in de mogelijkheden om de plannen te financieren en leert de deelnemers het plan te pitchen.

Aanmelden

Deelname is gratis. Aanmelden voor deze training kan via de website. Er is plek voor 12 deelnemers, dus wees er snel bij.