Versterken van internationaal ondernemerschap dankzij het Saxion Export Center

Logo Saxion
03 mei 2018

Het doel van het SEC is het versterken van internationaal ondernemerschap van midden- en kleinbedrijven in de regio Oost-Nederland. Er zijn twee programma’s waarin zij gemotiveerde studenten met passende kennis en vaardigheden voor uw bedrijf werven en selecteren: Export Development Programme (EDP) en Cross Border Talent (CBT). Een uitgelezen manier om jong talent aan u te binden!

Export Development Programme

Tijdens het eerste gedeelte van het EDP gaat een student 5 tot 7 maanden aan de slag als afstudeerder bij uw bedrijf dat de internationale bedrijfsactiviteiten wil structureren of starten. Aansluitend gaat de student een half jaar als trainee aan de slag om de uitkomsten van de theorie in de praktijk te brengen.

Cross Border Talent

CBT verbindt talentvolle studenten aan ondernemingen uit de grensregio in Nederland en Duitsland. In tegenstelling tot het EDP gaat een student bij het CBT in de eerste 5 tot 7 maanden praktijkgericht onderzoek uitvoeren in het kader van een op Duitsland gericht vraagstuk van uw bedrijf. Aansluitend zal de student een half jaar als trainee de uitkomsten van het afstudeeronderzoek omzetten naar concrete acties.

Meer informatie

Voor meer informatie over Saxion Export Center kunt u de website bezoeken.

Met vragen kunt u terecht bij uw accountmanager van het Ondernemersloket Marjolein van Loon. Of u kunt rechtstreeks contact opnemen met Sascha Leuftink (s.leuftink@saxion.nl of 06 - 53 58 70 84) of Nicole Scheffer (n.scheffer@saxion.nl, 06 - 19 07 39 73).

 

Cross Border Talent