Wilt u een marktplek op de biologische markt Ei van Ko?

Biologische markt
29 september 2021

De gemeente Enschede nodigt ondernemers uit om zich te melden voor een marktplek op de biologische markt op het Ei van Ko in de binnenstad van Enschede.

Marktondernemers nemen inmiddels weer plaats op het Van Heekplein. Het extra marktterrein op het Ei van Ko blijkt veel sfeer en beleving toe te voegen en een bijdrage te leveren aan de levendigheid van het winkelgebied. Hier kunnen bezoekers op de zaterdag biologische producten aanschaffen.

De bio-markt helpt eveneens bij de verduurzaming van onze stad. Er staat al een ondernemer met biologische groente-en-fruit producten op deze markt. Deze staat vanwege de coronamaatregelen al anderhalf jaar op het extra marktterrein bij het Ei van Ko. Het is de bedoeling dat deze markt uitgroeit met meerdere biologische kramen.

Een biologische markt is complementair aan de zaterdagmarkt op het Van Heekplein. De bio-markt trekt een nieuwe doelgroep naar de binnenstad. Deze doelgroep komt bewust naar het Ei van Ko voor de aankoop van biologische producten. De nieuwe toestroom van klanten versterkt bovendien de verbinding tussen het Van Heekplein en de Oude Markt. Dit genereert een toenemend aantal bezoekers voor de vaste ondernemers op deze plek van de binnenstad.

Voorwaarde voor een standplaats op deze markt is dat de marktondernemer voldoet aan de geldende Europese bio-wetgeving. Vanaf 1 januari 2022 is er een certificatieplicht voor verkooppunten van biologische producten. Dit is een Europese wet en geldt in heel Europa. In Nederland moeten bio-ondernemers voldoen aan de Skal bio-controle reglementen. Skal is een onafhankelijke organisatie en certificeert de biologische ondernemers. Zij houden landelijk toezicht of enkel gecertificeerde bio-ondernemers op bio-markten opereren. Een Skal certificaat of een aanvraag daartoe, of een daaraan gelijk te stellen (Europees) certificaat, is een vereiste om op de Enschedese bio-markt te mogen staan.

Mocht u belangstelling of vragen hebben, dan kunt u zich melden bij Duco Hoek, accountmanager bij het Ondernemersloket van de gemeente Enschede.

Telefoon 06-13917882 of E-mail: d.hoek@enschede.nl