Zeven Twentse tech startups vertegenwoordigen Nederland op CES Las Vegas

04 januari 2018

Zeven Twentse startups zijn door StartupDelta geselecteerd hun technologie te presenteren in Las Vegas tijdens de grootste technologiebeurs wereldwijd: CES 2018.

Zij maken onderdeel van een delegatie van 53 startups die Nederland vertegenwoordigt in Las Vegas onder begeleiding van Special Envoy Constantijn van Oranje. De geselecteerde startups zijn: 20Face, Aryzon, Athom, Grasp, Scalys, SwipeGuide en Serious VR. De startup ambassadeurs van Novel-T reizen mee af om het Twentse hightech ecosysteem te vertegenwoordigen en contacten te leggen.

Toneel voor de nieuwste technologieën op CES  

CES (Consumer Electronics Show) is ’s werelds grootste technologiebeurs en vindt jaarlijks plaats in Las Vegas van 9 tot en met 12 januari. Wereldwijd opererende techbedrijven als Google, Samsung en Amazon presenteren hier hun productaankondigingen en veelbelovende startups de innovaties van de toekomst.

Nederlandse startup delegatie  

Vanuit Nederland vertrekken 53 veelbelovende startups naar Las Vegas om hun nieuwste technologieën te presenteren tijdens de CES. Hier ontmoeten zij potentiële investeerders en andere influencers in de tech scene, presenteren zij hun product aan de internationale tech journalisten en ontdekken ze de laatste trends en innovaties van internationale tech experts.

De Twentse startups zijn:

  • Aryzon: 3D augmented reality voor de consument
  • 20Face: Ultieme gezichtsherkenningstechnologie
  • Serious VR: Virtuele trainingoplossingen en dataoplevering
  • SwipeGuide: Visuele en interactieve handleidingen
  • Grasp: slimme big data analyse-algoritme
  • Scalys: geavanceerde high-performance embedded systeemoplossingen
  • Athom: Homey als spraakgestuurde technologie om alles in en om je huis te bedienen

Hightech Twente

De zeven Twentse startups worden tijdens de CES ondersteund door Mike Verkouter en Remon van der Woude, startup ambassadeurs van Novel-T. Mike: “Als een van de innovatiehubs verbonden met StartupDelta zijn we vanuit Novel-T dagelijks bezig met het creëren van toegevoegde waarde voor innovatieve startups uit Twente en omstreken. De contacten die we opdoen in Las Vegas en San Francisco zijn heel waardevol voor de Twentse technologiesector. Het leidt ons en de startups naar nieuwe investeerders en  interessante netwerken.”