Collegebezoek FabLab Enschede

15 juni 2016

Op dinsdag 14 juni bracht (een deel van) het College van Enschede een bezoek aan het FabLab, onderdeel van het Saxion.

Aanleiding was het 5 jarig jubileum, een mooie kans om de successen van deze periode te vieren en vooruit te kijken naar een kansrijke toekomst.  Het College werd ontvangen door voorzitter CvB Wim Boomkamp en zijn deskundige team van het FabLab.

Saxion FabLab Enschede is de openbare digitale werkplaats in Twente, met als speerpunten High Tech, Smart, en Textiel. Het FabLab helpt in het proces van digitale fabricage met advies, technische kennis en ondersteuning. Van bedrijven tot particulieren en van kunstenaars tot onderwijs en onderzoek; iedereen kan gebruik maken van de machines om eigen ideeën werkelijkheid te maken, met of zonder ervaring.

Fablab is gestart met steun van Saxion, Gemeente Enschede en Provincie Overijssel. Inmiddels is Saxion de enige ondersteuner en worden de overige inkomsten vanuit het bedrijfsleven gegenereerd. Het team bestaat uit 4 vaste medewerkers, 4-6 studentenmedewerkers en 8 vrijwilligers. Laatstgenoemden vinden door opgedane kennis aldaar tevens makkelijker een betaalde baan elders, een mooie bijkomstigheid!

Het bedrijfsleven is goed aangehaakt, zo zijn er connecties met o.a. Printr, Conrad, BestMedical en vele andere bedrijven.

Voor meer informatie zie: www.fablabenschede.nl