GrafoTex Zeefdruk breidt uit in Enschede

26 september 2016

Afgelopen vrijdag opende wethouder Patrick Welman de nieuwe groepsruimte aan de achterzijde van het pand op het Euregio Bedrijvenpark in Enschede.

GrafoTex zeefdruk, het bedrijf van de familie Hofstra, is sinds 2006 gevestigd op het Euregio Bedrijvenpark II. Het bedrijf onderscheidt zich in sociaalmaatschappelijk opzicht vanwege het feit dat hier voor het merendeel mensen met een beperking werkzaam zijn.

Daarnaast biedt het bedrijf mogelijkheden aan voor dagbesteding ten behoeve van mensen met een beperking. Deze groep verricht binnen het bedrijf lichte werkzaamheden, ter ondersteuning c.q. verlichting van het normale bedrijfsproces. Voor deze dagbesteding is het bedrijf een overeenkomst aangegaan met de Stichting Uniek Begeleiding.

GrafoTex heeft sinds 2006 een gestage groei doorgemaakt. Omdat de grenzen binnen het bestaande bedrijfspand waren bereikt, heeft het bedrijf plannen gemaakt om het pand aan de achterzijde uit te breiden. Vanwege de verkavelingssituatie moest hiervoor echter meer grond worden aangekocht dan het bedrijf nodig had. Om het bedrijf toch te kunnen faciliteren heeft de gemeente Enschede, gezien het bijzondere karakter van het bedrijf, een maatwerkoplossing aan kunnen bieden.

Naast zijn bijdrage aan de officiƫle opening heeft wethouder Welman bij deze gelegenheid aan GrafoTex ook het Werkpakt certificaat uitgereikt. Werkpakt is het keurmerk van de gemeente Enschede voor ondernemers die zich onderscheiden door sociaal ondernemerschap.