Ondernemers in actie tegen overvallen

“Laat je niet overvallen”: op dinsdag 2 maart zette stadsdeel West deze actie in Stadsveld en Boswinkel op, in samenwerking met het jongerenwerk van Alifa en het Centrum Voor Criminaliteit en Veiligheid.

Ondernemers werden uitgenodigd voor een preventieavond en een praktijkgerichte training om overvallen te voorkomen. De reacties waren positief.

Een overval is een hele vervelende ervaring en voor ondernemers extra aanleiding om maatregelen te nemen. Hiervoor startte in het Stadsveld en Boswinkel al geruime tijd geleden een WhatsApp-alarmgroep. Die werkt preventief, en ondernemers kunnen hierdoor goed samenwerken met de politie en gemeente. In het Stadsveld zijn onlangs borden geplaatst om te herkennen dat hier gebruik wordt gemaakt van deze alarmgroep.

Preventieavonden voor bewoners

De komende tijd vinden er ook preventieavonden plaats voor bewoners van het Stadsveld en Boswinkel om een inbraak in huis te voorkomen. Tijdens deze avonden kunt u waardevolle tips ophalen die erger kunnen voorkomen. Data worden binnenkort bekendgemaakt in de Huis aan Huis, via Twitter en op www.enschede.nl/west.