Op naar de 100.000 banen!

‘Op naar de 100.000 banen’ is een initiatief in ontwikkeling. Het begint met 6000 banen in de marktsector in 2015 en gaat naar 100.000 banen in 2026.

Het is een portal dat dan ook voortdurend in beweging is. Wekelijks komen er nieuwe praktijkvoorbeelden en nieuwsberichten bij. Ook worden er regelmatig nieuwe links naar adviseurs en tools toegevoegd. En later dit jaar kunt u ook selecteren op regio, zodat u adviseurs en kandidaten bij u in de buurt binnen handbereik hebt.

Informatie, advies en voorbeelden

Op de website opnaarde100000.nl/ wordt op een overzichtelijke manier informatie gegeven, net als advies en inspirerende voorbeelden rondom het inzetten van mensen met een arbeidsbeperking in bedrijven. De portal verbindt branches, regio’s en individuele werkgevers, zodat ze kunnen profiteren van elkaars kennis. 'Op naar de 100.000' brengt in beeld welke ondersteuning bedrijven kunnen krijgen om tot extra banen te komen. En het laat zien dat werken met mensen met een arbeidsbeperking meerwaarde heeft. Voor de onderneming en voor de maatschappij.

‘Op naar de 100.000 banen’ is een overkoepelende wegwijzer die werkgevers ondersteunt om banen voor mensen met een arbeidsbeperking te realiseren. In het Sociaal Akkoord is afgesproken dat werkgevers de komende jaren voor 100.000 extra banen zorgen. Om dit mogelijk te maken, moet er veel gebeuren! Daarom zijn VNO-NCW, MKB-Nederland en LTO Nederland dit project gestart. Hiermee ondersteunen zij u, zodat we kunnen inzetten op een arbeidsmarkt waarin iedereen zijn of haar talenten en capaciteiten kan benutten.