Road2Germany - Zakendoen met Duitsland

03 oktober 2016

1 november bij Van der Valk Enschede

Duitsland is een geweldig land om zaken mee te doen. Wist u bijvoorbeeld dat de uitvoer van Nederland naar Noordrijn-Westfalen groter is dan die naar bijvoorbeeld Frankijk? De Duitse economie is de grootste van Europa, de mensen zijn professioneel en staan doorgaans positief tegenover een samenwerking. Maar wat niet iedereen weet, is dat zakelijk Duitsland er vele gewoonten en tradities op nahoudt. Om ervaringen uit te wisselen over zakendoen in Duitsland en u te informeren over de kansen in Duitsland, organiseren wij Road2Germany.

Wie als Nederlandse ondernemer in Duitsland succes wil boeken, zal tijd en energie moeten investeren in een goede voorbereiding. Want ondanks alle overeenkomsten, tonen Nederland en Duitsland niet alleen fiscaal en juridisch, maar ook cultureel en mentaal grote verschillen.

Als u meer kennis bezit over de bewerking van de Duitse markt, het vinden van Duitse partners en handelscontacten, e-commerce en het vestigen van een bedrijf in Duitsland dan bent u uw collega ondernemers een stap voor.

U krijgt eerstelijns ondersteuning bij de eerste stappen op de Duitse markt en antwoorden op vragen met betrekking tot:

  • marktbewerking in Duitsland;
  • verkopen via een webshop;
  • cultuurverschillen;
  • starten van een eigen vestiging in Duitsland;
  • hulp bij het vinden van zakenpartners (matchmaking) en potentiële afnemers (contacten, adressen) van uw producten en diensten;

Gertjan Verbeek trapt de bijeenkomst af, waarbij hij ingaat op het omgaan met cultuurverschillen en de manier van zakendoen in Duitsland.

Locatie:        Van der Valk Enschede, Zuiderval 140, 7543EZ Enschede
Datum:        dinsdag 1 november 2016
Tijd:             15:30 - 20:30 uur
Kosten:        € 50,00 p.p.
Organisator: Kamer van Koophandel, gemeente Enschede

Om u aan te melden ga naar: kvk.nl/bijeenkomsten