Twente Move2Social gestart op 1 februari 2017

30 januari 2017

Op 1 februari is Twente Move2Social, een innovatieve en vernieuwende samenwerking tussen onderwijs, ondernemers en overheid officieel gestart.

De tien samenwerkende partners zijn Saxion Hogeschool, ROC van Twente, ROZ Groep, Provincie Overijssel, Wadinko, Startfoundation, Rabobank Enschede-Haaksbergen, KplusV, Twente Board en gemeente Enschede. Organisaties die willen aansluiten zijn van harte welkom.

De aanleiding en urgentie voor alle partners om met Twente Move2Social te starten is het adviesrapport van de Sociaal-Economische Raad (SER) aan de Minister van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Voorspelling is dat in de nabije toekomst 6 tot 10% van de Nederlandse economie uit sociale ondernemingen bestaat. De Nederlandse financiële infrastructuur sluit daar nu niet op aan. SER adviseert overheden om kenniscentra in te richten en samenwerkingen tussen sociale ondernemingen te stimuleren. Twente Move2Social gaat die uitdaging in 2017 aan.

Initiatiefnemers van Twente Move2Social roepen Twentenaren op hun ideeën om de kwaliteit van leven van mensen te verbeteren aan te melden. De meest kansrijke inzendingen maken kans om het idee met experts uit bedrijfsleven, onderwijs en overheid door te ontwikkelen naar een business case en uiteindelijk een sociale onderneming. Inzendingen kunnen online ingediend worden op twentemove2social.nl.