Uitnodiging voor ondernemers over Twents vakmanschap

Ambachtelijke ondernemers in Twente zijn van harte welkom op de startbijeenkomst over vakmanschap en de opkomende betekeniseconomie.
  • Wanneer? Woensdag 10 februari 2016, vanaf 19.00 uur
  • Waar? Koninklijke Grolsch, Brouwerslaan 1 in Enschede.
  • Wie? Uitgenodigd zijn o.a. meubel- en kledingmakers, goudsmeden, koks, kaasmakers, hoefsmeders, kwekers, ijsmakers, brouwers, distilleerders, wijn, fruit- en veeboeren, schoenmakers, zilversmeders, specialisten in persoonlijke verzorging, stoffeerders, fotografen, zeilmakerijen, , glaskunstenaars, horlogemakers, en ambachtelijke slagers en bakkers.

Waarom deze bijeenkomst?

De hernieuwde aandacht voor vakmanschap en het belang hiervan in de opkomende betekeniseconomie passen prima bij het streven naar sociale en economische groei in de regio. Met een herwaardering voor modern vakmanschap en het ambacht kan Twente de basis van economische ontwikkeling verbreden. Om samen kansen te verkennen, organiseren de Koninklijke Grolsch, Het Gilde van Twente en gemeente Enschede deze bijeenkomst voor Twentse, ambachtelijke ondernemers.

Aan bod komen onderwerpen als:

  • Vergroten van de exportmogelijkheden
  • Enthousiasmeren van jongeren voor een opleiding in ambachtelijke beroepen
  • Aantrekken van toeristen. In 2020 verwacht Nederland zo’n 400.000 toeristen uit China. Vanwege onze bezienswaardigheden en vanuit hun zoektocht naar oorspronkelijkheid. Kwaliteit, ontwerp, oorsprong, traditie en vakmanschap zijn leidend in de zoektocht van de jonge, mondaine Chinees. Andere Aziatische landen zullen volgen. De vraag is: wat zet Twente in de etalage?

Het programma start om 19.00 uur en bevat onder andere bijdragen van Arne Schouwink en Kees Klomp over de betekeniseconomie en Het Gilde van Twente en van Wilja Jurg, organisator van het Makerfestival. De bijeenkomst is om 22.30 uur afgelopen.

Aanmelden

Het aanmeldformulier en het programma vindt u op www.enschede.nl/vakmanschap.