Bruisende binnenstad

De gemeente Enschede wil de binnenstad aantrekkelijk maken en houden. Mensen moeten er willen blijven en weer terug willen komen. Samen met onze binnenstadspartners maken we plannen en voeren plannen uit voor een aantrekkelijk binnenstad van Enschede. We zijn blij met de onze huidige en toekomstige binnenstadsondernemers. Als belangrijkste winkel- en uitgaansstad van de (EU) Regio bieden we een aantrekkelijk en veelzijdig vestigingsklimaat. Dat komt onder meer tot uiting in de volgende punten:

 • Ruim bestemmingsplan
  Het Enschede bestemmingsplan is flexibel en geeft ruimte voor ‘blurring’ (vermenging van functies)
 • Deregulering vergunningstelsel
  Enschede zet in op vermindering van administratieve en financiële lastendruk met deregulering van diverse vergunningstelsels.
   
 • Goede bereikbaarheid en uitstekende parkeervoorzieningen
  Enschede is goed bereikbaar per auto, fiets en openbaar vervoer. Daarnaast kent de stad uitstekende parkeerfaciliteiten.
   
 • Dienstverlening op maat
  Onze accountmanagers helpen u graag verder.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de vestigingsmogelijkheden voor de horeca in de binnenstad dan kan uw accountmanager Walter Bouman u meer vertellen. Met betrekking tot de detailhandel en tijdelijke initiatieven in de binnenstad kan uw accountmanager Duco Hoek u meer informatie geven.

Download hieronder het Bidbook Binnenstad (in Nederlands, Engels en Duits):

PDFBidbook binnenstad.pdf

PDFBidbook Engelse versie.pdf

PDFBidbook Duitse versie.pdf

Plannen en projecten centrum

Meer informatie over plannen en projecten in het centrum en de binnenstad van Enschede vindt u op de stadsdeelpagina van Centrum.

Feiten en cijfers

Voor belangrijke feiten en cijfers over de binnenstad en de rest van Enschede zijn verschillende onderzoeken beschikbaar.

Actieprogramma Binnenstad

Het Actieprogramma Binnenstad fungeert als een vliegwiel om samen met partners de binnenstad levendiger, aantrekkelijker, bruisender en toekomstbestendig te maken. Het draagt daarmee bij aan de ambitie om het kloppende hart te worden van de regio met grootstedelijke allure en top culturele uitstraling. Klik hier voor het actieprogramma.