Bruisende binnenstad

Samen met onze binnenstadspartners maken we plannen en voeren deze vervolgens uit om de binnenstad in Enschede nog aantrekkelijker te maken. Eén van deze plannen is het Stimuleringsfonds Binnenstad. Dit programma fungeert als een vliegwiel om samen met partners de binnenstad levendiger, aantrekkelijker, bruisender en toekomstbestendig te maken. Het draagt daarmee bij aan de ambitie om het kloppende hart te worden van de regio met grootstedelijke allure en top culturele uitstraling. Ook is de landelijk RetailDeal ondertekent door gemeente Enschede . Enschede bindt zich hiermee aan de uitgangspunten van de Retailagenda van de Rijksoverheid. Het doel is om gezamenlijk te komen tot een toekomstgericht beleid voor detailhandel met daarin duidelijke keuzes voor lagere regeldruk en publiek-private samenwerking waar dat noodzakelijk is.

Onderzoek toont aan dat gemiddeld 204.000 mensen wekelijks de Enschedese binnenstad bezoeken. Ander onderzoek laat zien dat ook de leegstand in Enschede steeds verder daalt. Deze cijfers zijn het bewijs dat het Enschedese stadscentrum niet stilstaat. Alleen samen kunnen we Enschede nog bruisender maken!

Wilt u op de hoogte blijven van de ontwikkelingen in het centrum van Enschede? Bekijk dan nog meer feiten en cijfers en bezoek onze stadsdeelpagina Centrum. Ook is er een bidbook over de binnenstad. Deze geeft een mooi beeld van alles wat Enschede te bieden heeft.

PDFBidbook binnenstad.pdf

PDFBidbook Engelse versie.pdf

PDFBidbook Duitse versie.pdf

Vestigingsklimaat

Als belangrijkste winkel- en uitgaansstad van de (EU)regio bieden we een aantrekkelijk en veelzijdig vestigingsklimaat. Dat komt onder meer tot uiting in de volgende punten:

  • Ruim bestemmingsplan: denk aan ‘blurring’ (vermenging van functies)
  • Vermindering van administratieve en financiële lastendruk
  • Goede bereikbaarheid en uitstekende parkeervoorzieningen
  • Dienstverlening op maat: de accountmanager is uw contactpersoon vanaf de keuze van een vestigingslocatie tot aan het aanvragen van vergunningen en opening van uw bedrijf.

Meer informatie

Wilt u meer weten over de vestigingsmogelijkheden in de binnenstad? Voor horecagelegenheden kunt u contact op nemen met uw accountmanager Walter Bouman. Als het gaat om detailhandel kan Duco Hoek u meer informatie geven.