Enschede bereikbaar

Wij werken aan twee grote projecten in de stad. Het project De Kop en een grote waterberging in de Oldenzaalsestraat. Deze wegwerkzaamheden en -afsluitingen in Enschede zorgen tijdelijk voor overlast.


Van A naar B in Enschede? Check jouw omleidingsroute!

Er zijn speciale omleidingsroutes voor auto en fiets. Het centrum en de parkeergarages zijn het beste bereikbaar via de singels. Wij raden u aan om binnen Enschede te kiezen voor de fiets, het snelste vervoersmiddel binnen de stadsgrenzen.

Bekijk de locaties van de wegwerkzaamheden en de omleidingsroutes.

Een kaart waarop de bereikbaarheid van Enschede visueel is gemaakt. Onder de kaart worden de verschillende projecten en afgesloten wegen nogmaals genoemd.

Klik op de kaart voor een vergroting. 

De belangrijkste wegwerkzaamheden de komende maanden:

  • De Kop: de Ripperdastraat, rotonde Dish-Hotel, gedeelte Haaksbergerstraat en gedeelte Nijverheidsstraat, vanaf 3 juni tot voorjaar 2020. De rotonde is vanaf 1 oktober volledig afgesloten voor al het verkeer. De H.J. van Heekgarage inrit West blijft bereikbaar via een speciaal aangelegde weg over het voormalige Dish-terrein. Deze is te bereiken via de Koningstraat. Ook het MST, de ITC-toren en Ten Hag zijn via deze straat bereikbaar. De Nijverheidsstraat is vanaf de rotonde tot het kruispunt met de M.H. Tromplaan afgesloten. Dit duurt tot november. Ook de Emmastraat is gedeeltelijk afgesloten vanwege werkzaamheden. 

  • Oldenzaalsestraat: het grootste deel van de Oldenzaalsestraat is weer open voor verkeer. Van de Boulevard 1945 tot en met de Hoge Bothofstraat kan verkeer weer rijden. Vanaf het kruispunt de Hoge Bothofstraat tot en met het spoor is momenteel afgesloten. De Heurne blijft bereikbaar via de Hoge Bothofstraat.

  • Van Lochemstraat: aan de Van Lochemstraat wordt tussen de Noorderhagen en Wenninkgaarde momenteel gewerkt. Het asfalt gaat eraf en rond half januari gaat het riool erin. Vanaf februari wordt gestart met de herinrichting. De oplevering van de Van Lochemstraat staat begin april gepland. 

Kijk op Wegwerkzaamheden voor het meest actuele overzicht met alle wegwerkzaamheden.

Fietsstad Enschede 

Binnen de stad is de fiets vaak sneller. Het advies is dus: gebruik zoveel mogelijk de fiets! De gemeente houdt via de SMART app beloningsacties. Installeer de SMART Mobiliteit-app. Deze app is beschikbaar in de Apple App Store en Google Play Store (Zoek op ‘SMART Mobiliteit’).

Meer informatie: www.enschedefietsstad.nl

Niet gevonden wat u zocht?

Bekijk dan eens: