Over het Wijkgilde

Het Wijkgilde is een wijkplatform voor werkgevers en werkzoekenden.

Via Het Wijkgilde doen werkzoekenden arbeidsritme en gevarieerde werkervaring op, dichtbij hun vertrouwde leefomgeving. Via een Wijkcarrousel gaan ze aan de slag bij diverse werkgevers. Ze ontwikkelen en ontdekken hun talenten zodat ze hun kansen op de arbeidsmarkt vergroten. Anderzijds beschikken de werkgevers over extra capaciteit en is het mogelijk om toekomstig personeel zelf op te leiden en hun vakmanschap over te dragen. Bovendien laten ondernemers zien dat ze maatschappelijk verantwoord ondernemen hoog in het vaandel hebben staan.

Uitleg Beeldmerk

Het logo van Het Wijkgilde bestaat uit een handdruk tussen twee personen die de letter W van Wijkgilde vormen. De vier zichtbare vingertoppen van de rechterhand staan symbool voor de huisjes in de wijk. De drie zichtbare, langere vingers vormen de gebouwen van de bedrijven. Het logo in z’n totaal staat voor de samenwerking tussen de wijk en het bedrijfsleven.

 

Samenwerkende partners

Binnen Het Wijkgilde werken zes partners samen. Dit zijn LivioRJ Safety & SecurityRegionale toezichthoudersROC van TwenteLeerwerkloket Twente en Werkplein Twente.