Informatie en ondersteuning voor startende ondernemers

Gemeente Enschede neemt deel in het online platform StarteninTwente, het platform voor startende ondernemers. Wil jij een bedrijf starten in Twente? Heb je een goed idee of ben je pas gestart? Hier vind je alle informatie en tools die je nodig hebt. En kom je in contact met andere starters en ondernemers.

Wil je een bedrijf aan huis beginnen? 

Dan is het belangrijk dat je rekening houdt met de voorwaarden van jouw gemeente. Zie hiervoor ook bedrijf aan huis Enschede.

Daarnaast kennen we verschillende organisaties die je kunnen helpen bij het starten van een bedrijf.

  • Bij de ROZ Groep kun je terecht voor financiële ondersteuning, advies en begeleiding en trainingen.
  • Innovatieve ondernemers kunnen terecht bij Novel-T. Zij helpen startups ontwikkelen en geven scale-ups de ruimte om te groeien.
  • Qredits helpt ondernemers bij het succesvol starten van en investeren in hun bedrijf. Ze bieden coaching, kennis in de Qredits Academy voor ondernemers én ze verstrekken bedrijfskredieten tot € 250.000.

Student en een eigen bedrijf opzetten?

Het Saxion Centrum voor Ondernemerschap en ROC van Twente helpen studenten met het opzetten van hun eigen bedrijf. Stichting NESST helpt naast studenten ook young professionals.

Meer informatie over het starten van een bedrijf

Speciaal voor startende ondernemers heeft de Belastingdienst een eigen website. Bij de Kamer van Koophandel kun je meer informatie krijgen over zowel het starten als het beëindigen van een onderneming. Daarnaast moet bijna iedere onderneming worden ingeschreven in het handelsregister van de Kamer van Koophandel.

Welkomstbijeenkomst

Als nieuwe (Enschedese) ondernemer ben je van harte uitgenodigd tijdens de welkomstbijeenkomst van de gemeente Enschede, die wij jaarlijks houden op de 3e vrijdag in november, de MKB Dag van de Ondernemer.

  • Je krijgt informatie over hoe de gemeente ondernemers ondersteunt en faciliteert.
  • Er is volop gelegenheid om te netwerken met andere ondernemers en ondernemersorganisaties.
  • Medewerkers van het Ondernemersloket zijn aanwezig voor het beantwoorden van uw vragen.

Wil je ook een uitnodiging voor de welkomstbijeenkomst ontvangen? Mail naar ondernemersloket@enschede.nl en wij zetten je op de uitnodigingslijst.