Internationaal ondernemen

Uw internationale ambities ondersteunen we samen met onze regionale partners op diverse manieren. Zo heeft u via de Gemeente Enschede toegang tot een waardevol netwerk:

  • Dalian: één van de belangrijkste Chinese ICT markten (partnerstad).
  • Palo Alto (Silicon Valley): de "place to be" voor innovatieve ondernemers (partnerstad).
  • Münster en Osnabrück: netwerksteden vlak over de Duitse grens.
  • Rzeszow (Polen): capitol of innovation.

Internationaal ondernemen

Meer informatie

Op internationaalondernemen.nl vindt u meer informatie over internationaal ondernemen in het algemeen. Op Twente.com kunt u Engelstalige informatie over Twente ontvangen. Neem contact op met uw accountmanager of de Servicedesk via ondernemersloket@enschede.nl of 053 - 481 51 50 voor meer informatie over buitenlandse netwerken.

Wilt u specifiek informatie over uitbreiden in of samenwerken met Polen? Neem contact op met Agnieszka Schipper, a.schipper@enschede.nl of mobiel 06-30871767.

Waar vind ik internationale kenniswerkers en waar kunnen zij terecht?

Expat Center

Er zijn verschillende organisaties waar uw buitenlandse kenniswerkers terecht kunnen. Bijvoorbeeld bij het Expat Center in het WTC Twente. Het Expat Center Twente heeft een IND-loket in het stadskantoor van de gemeente Enschede. Met een full-service expat center wordt het internationaal vestigingsklimaat van de regio nog aantrekkelijker.

Internationale school

Kinderen van binnen- en buitenlandse kenniswerkers bereiden zich goed voor op een internationale carrière op International School Twente (IST). IST biedt internationaal erkende onderwijsprogramma’s voor basis- en voortgezet onderwijs.

PDFInfographic International School Twente

AIESEC

AIESEC gelooft in het ontwikkelen van jonge leiders, die over de hele wereld ervaringen opdoen en daardoor een betere toekomst kunnen vormen. Ze faciliteren vrijwilligersprojecten en stages in 126 landen en bieden studenten de mogelijkheid zichzelf te ontwikkelen. Daarnaast zorgen ze voor alle formaliteiten: van het visum tot aan de huisvesting. Hierdoor hoeven zowel de stagiair als de werkgever zich daarover niet te bekommeren.

Bij AIESEC Twente ontvangen ze veelal stagiairs gespecialiseerd in IT, marketing en financiën. Uit de honderden aanmeldingen wordt een kleine selectie gemaakt waaruit u als bedrijf kunt kiezen, dus het aanbod zal enkel bestaan uit de meest gemotiveerde en vaardige studenten. Voor meer informatie over AIESEC kunt u terecht op de website van AIESEC of mailen naar twente@aiesec.net.

Connect

Werkgevers met behoefte aan hoogopgeleid personeel met een internationale mindset kunnen via het talenten programma Connect eenvoudig in contact komen met internationale afgestudeerden van Saxion en Universiteit Twente.

Voor werkgevers is het een (financieel) aantrekkelijke manier om uit te vinden of een kandidaat goed past binnen het bedrijf. En voor afgestudeerden is het een ideale manier om werkervaring op te doen. Bent u geïnteresseerd in het programma Connect? Bekijk dan onderstaande brochures of bezoek de website van Saxion.

PDFInformatie programma Connect

PDFInformatie Career Incubatorships