Corona: aangepaste dienstverlening

Vanwege het coronavirus nemen wij een aantal maatregelen. Bekijk per onderwerp waar u rekening mee moet houden. Hier vindt u ook regelingen voor ondernemers.

Terugblik 2017

Een grensverleggend 2018 gewenst!

Grensverleggend Enschede

Ook dit jaar blik ik graag weer samen terug op alle ‘ondernemende’ gebeurtenissen van het afgelopen jaar. Wat zijn we als Enschede goed bezig! Niet voor niets zijn we derde geworden in de verkiezing Beste Binnenstad van Nederland. Bekijk nu onze gloednieuwe film over het economisch verhaal van Enschede! En zie wat onze stad nou zo bijzonder maakt. Hieronder een greep uit de mooie momenten in 2017.

Op Kennispark Twente hebben de plannen voor de doorontwikkeling van het gebied geleid tot het DEMCON Technology Center. Aankomend voorjaar start de bouw hiervan. Zo trekken we talent aan, behouden we huidig talent en creëren we nieuwe werkgelegenheid. Daarnaast richten we ons samen met maatschappelijke partners op vraagstukken over armoede en schuldhulpverlening. Op 26 juni 2017 tekenden we het pact “Samen Armoede de Baas”. Ook werkgevers kunnen schuldhulpverlening bieden. Helpt u ook mee? Door de schouders eronder te zetten, kunnen we samen armoede de baas blijven in onze stad.

Ook wordt Enschede steeds meer een winkelstad. Iedere week verwelkomen we meer dan 205.000 bezoekers. Op zaterdag zelfs meer dan 20.000 Duitse gasten! De directe ligging van Enschede aan de Duitse grens biedt veel kansen voor bewoners en bedrijven. Door grensoverschrijdend samen te werken, ontstaan bijzondere dingen. Niet voor niets had de allereerste editie van Die Tolle Woche als pay-off “Das Schöne passiert wenn man Grenzen passiert”.

Al met al kunnen we concluderen dat Enschede het goed doet. We groeien economisch harder dan veel andere gemeenten in Nederland. Er zijn meer banen, minder uitkeringen en minder werkloosheid. We kunnen met trots zeggen dat Enschede een fantastisch jaar achter de rug heeft. En daarvoor wil ik u hartelijk danken!

Ik wens u een zeer gelukkig en grensverleggend 2018!

Patrick Welman
Wethouder Economie & Werk

(Bekijk op YouTube)

De binnenstad blijft groeien en de leegstand dalen. Nu is er leegstand van slechts 7,5% mede dankzij veel nieuwe horeca- en winkelconcepten.

De Duits – Nederlandse bereikbaarheid wordt verbeterd en samenwerking met zustersteden Palo Alto en Dalian blijft in stand.

35 bedrijven hebben nu het Werkpakt keurmerk en ook dankzij Twente Move2Social wordt sociaal ondernemer-schap gestimuleerd.

Een nieuwe website en de opening van Flow of Innovation. De eerste stappen voor de gebiedsstrategie van Kennispark Twente.

Dronesproducent DJI kiest Space53 vanwege het unieke ecosysteem op Technology Base. Ook wordt moderne regelgeving gestimuleerd.

Intensieve samenwerking tussen gemeente Enschede en kennisinstellingen voor een Smart Enschede als magneet voor talent.

Er wordt 150 miljoen geïnvesteerd in de binnenstad. Enschede biedt ruimte om te wonen, werken en studeren. Het is hier goed leven!

De ontwikkelingen gaan snel! Met een nieuwe visie op detailhandel en horeca zorgt Enschede voor een gunstig ondernemersklimaat.

Enschede geeft inspiratie de ruimte! Multiply koppelt de kennis van studenten aan bedrijven. Op 11 september is de 3e tranche gestart.

Testimonials

Iedere maand plaatsen we een ervaringsverhaal van een Enschedese ondernemer. Allemaal gepassioneerde ondernemers en ambassadeur van Enschede!
 

  • Logic4                      
  • NDIX                         
  • BTG                         
  • State of Art   
  • Stanislaus Brewskovitch
  • SciSports
  • Abbink Boekelo Wegenbouw
     

Enschede, Wereldstad in Twente

Enschede Wereldstad

Voor het interesseren van nieuwe bedrijven om zich te vestigen in Enschede is de marketingcampagne Wereldstad in Twente bedacht. Draag Enschede uit als Wereldstad in Twente en wordt ambassadeur!

Meewerken aan een ervaringsverhaal? Neem dan contact met ons op!

 

Op de hoogte blijven?

Op de hoogte blijven van al het moois dat in Enschede gebeurt? Schrijf u dan hier in voor de nieuwsbrief! Zet een vinkje bij ‘ondernemen’.

Marjolein van Loon is vanuit de gemeente Enschede één van uw accountmanagers die u kan helpen bij de ontwikkeling van uw ideeën op het gebied van ondernemen. Vind uw persoonlijke accountmanager hier of neem contact op via onderstaande gegevens.

T: 053 – 481 51 50

E: ondernemersloket@enschede.nl