Digisterker

Logo DigisterkerDe overheid doet steeds meer via het internet en u kunt daar gebruik van maken. Of het nu gaat om het aanvragen van huurtoeslag, het aanvragen van zorg, om werk zoeken of het doorgeven van een verhuizing. Veel mensen weten dat niet of vinden het nog wat moeilijk.
 
Daarom biedt de Stichting Digisterker i.s.m. Gemeente, Bibliotheek, UWV en de Volksuniversiteit deze Beginnerscursus ‘Werken met de elektronische overheid’ aan. U leert hoe u handige informatie kunt vinden en hoe u iets moet aanvragen, bijvoorbeeld bij de gemeente. Ook krijgt u te zien wat de overheid allemaal al over u weet, zoals de opbouw van uw AOW. De overheid vraagt steeds vaker naar uw DigiD: uw digitale sleutel voor de overheid. In de cursus leert u hoe u DigiD kunt aanvragen en hoe u DigiD kunt gebruiken. Met deze cursus willen wij u helpen om beter uw weg te vinden bij de (elektronische) overheid.

Handiger met internet

We gaan er vanuit dat u al wat ervaring hebt met computers en internet. Maar met deze cursus wordt u tegelijkertijd ook handiger in het werken met internet in het algemeen.
De cursus duurt drie dagdelen en wordt gegeven door docenten van o.a. overheidsinstellingen, die de verschillende onderwerpen stap-voor-stap uitleggen. In de cursus gaat u zelf aan de slag met oefeningen die u op een computer met internetaansluiting kunt doen. Bij de cursus hoort een werkboek, waarin u alles rustig kunt nalezen en waarin de voorbeelden ook stap-voor-stap worden uitgelegd. Voor de cursus hoeft u geen examen te doen. Met het doen van de oefeningen in dit werkboek kunt u wel een certificaat verdienen.

Tempo dat bij u past

Bij de ontwikkeling van het cursusmateriaal hebben we geprobeerd om alles zo goed mogelijk uit te leggen. Soms zal de stof voor u misschien gemakkelijk zijn, soms wat moeilijk. Met de begeleiding van docenten hopen we dat u zich de stof eigen kunt maken in een tempo dat bij u past.

Aanmelden

De trainingen worden gegeven volgens de RIVM-richtlijnen en in kleine groepen. U kunt zich hiervoor aanmelden. Elke maand is er een cursus gepland.

Deelname is gratis en aanmelden kan bij gemeente Enschede via telefoonnummer 14 053 of via dit aanmeldformulier Digisterker

De overheid gaat digitaal. Gaat u mee?

Oefenen?

Wilt u voorafgaand aan de cursus alvast oefenen of werkt u liever zelfstandig aan uw digitale vaardigheid? Op de website Digisterker door Doen! vind je een stap-voor-stap-uitleg hoe je zelf met je DigiD aan de slag kan. Ga daarvoor naar de website Digisterker door doen!.

Heb je vragen of uitleg nodig om aan de slag te gaan? Neem dan contact op met de bibliotheek of de gemeente voor gerichte hulp.