Informatie Stichting Leergeld

Steeds meer kinderen in Enschede (en de rest van Nederland) kunnen om financiële redenen niet meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. Zij staan vaak letterlijk aan de zijlijn. Stichting Leergeld wil deze kinderen mee laten doen!

“Alle kinderen mogen meedoen. Want nu meedoen, is straks meetellen!”

Je wil als ouder dat je kind mee kan doen: met een excursie vanuit school, met sport of cultuur. Want kinderen die sporten zijn gezonder en maken nieuwe vriendjes. Muziekles helpt kinderen hun creativiteit te ontwikkelen, en samen naar school kunnen fietsen, dat hoort er bij.

Hoe werkt Leergeld?

De Stichting richt zich op ouders/verzorgers van kinderen tussen de 4 en 18 jaar, die een laag inkomen hebben en woonachtig zijn in de gemeente Enschede. Het aantoonbaar inkomen moet beneden 110% van het bijstandsniveau liggen. Stichting Leergeld werkt in Enschede samen met het Jeugdsportfonds en het Jeugdcultuurfonds om dit soort zaken te realiseren. U hoeft hiervoor niet naar een loket. Medewerkers komen uw thuissituatie bekijken. En bespreken welke activiteiten uw kind nu niet kan doen, wat andere instanties zoals de gemeente, voor u kan betekenen en wat kan de stichting voor u doen.

Helft van de contributie

Stichting Leergeld Enschede verwijst in eerste instantie naar bestaande wettelijke en overige voorzieningen. En werkt daarnaast samen met verenigingen, scholen en bedrijven en biedt zelf ook hulp in de vorm van directe betaling van contributies voor sportclubs, zwemlessen (vanaf 6 jaar), schoolreisjes, kunstzinnige vorming, etc. De stichting Leergeld kan bijvoorbeeld zorgen dat u maar de helft van de contributie betaalt of dat u goedkoop een fiets kunt aanschaffen voor uw kind. Reiskosten, studiekosten, boekengeld en computers worden niet vergoed.

Contact

Neem contact op met een medewerker voor meer informatie of maak een afspraak met een medewerker die bij u thuis langskomt.

Stichting Leergeld Enschede
Antwoordnummer 58
7500 VB Enschede
Telefoon 06 14 81 39 45 (bereikbaar op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 09.00 - 11.00 uur)
E-mail leergeldenschede@live.nl
Website www.leergeld.nl/locaties/enschede