Wetenschappelijk onderwijs

Het wetenschappelijk onderwijs is toegankelijk voor leerlingen met een VWO-diploma en wordt gegeven op de universiteit. In Enschede is dat Universiteit Twente.

Studenten worden er opgeleid tot wetenschapper, specialist of leidinggevende bij de overheid of in het bedrijfsleven. Uw kind kan niet zonder meer kiezen uit alle universitaire studies. Veel studierichtingen stellen bepaalde eindexamenvakken verplicht.

Universiteit Twente in Enschede

High tech, human touch. Dat is de Universiteit Twente. 3.300 wetenschappers en professionals zorgen samen voor ruim 30 opleidingen, baanbrekend onderzoek, relevante innovatie en inspirerend onderwijs voor meer dan 9.000 studenten. De ondernemende universiteit stimuleert studentondernemerschap, organiseert tal van activiteiten voor het voortgezet onderwijs en is partner in Kennispark Twente. 

Keuzegids universiteiten

Een universitaire studie moet je met zorg uitkiezen. Een verkeerde keuze kan studievertraging opleveren, en die kun je in het huidige, dure studieklimaat niet gebruiken. Het is dus belangrijk om van tevoren te weten waar je aan begint. Kom je met de studie van jouw interesse wel aan een baan? En als dat zo is, kun je er dan ook van leven? In deze keuzegids vind je de antwoorden op deze en meer vragen.

Kosten

Studenten vanaf 18 jaar kunnen studiefinanciering aanvragen. Kijk voor meer informatie op www.duo.nl.