Kies een school

Welke school past het beste bij mijn kind? Het kiezen van de juiste school/studie is een cruciale stap in de voorbereiding op de toekomst. Gemeente Enschede wil dat elk kind onderwijs volgt dat past bij zijn/haar talenten en interesses. Daarom helpt de gemeente ouders en leerlingen bij de keuze van de juiste school.

Digitale ouderavonden basisscholen over voortgezet onderwijs

Ouders hebben behoefte aan informatie over het hele aanbod van VO-scholen in Enschede. Ook willen ze weten welke beroepen hun kind met een school kan bereiken.

Normaal gesproken organiseren de Enschedese basisscholen en vo-scholen een serie ouderavonden over het voortgezet onderwijs. In verband met COVID-19 wordt deze kennismaking met het voortgezet onderwijs in digitale vorm aangeboden.

Op 5 november en 10 november 2020 kunt u aansluiten bij verschillende webinars. Hier krijgt u meer informatie van de scholen zelf en kunt u vragen stellen.

  • Op donderdag 5 november 2020: vmbo-basis, vmbo-kader, mavo, havo, atheneum en gymnasium.
  • Op dinsdag 10 november 2020: praktijkonderwijs en ondersteuning.

Informatie vindt u op de website vo-enschede.nl. Deze website is een initiatief van het Bonhoeffer College, Grijdanus, Het Stedelijk Lyceum en het Zone college om u te helpen een keuze te maken en wegwijs te maken in alle soorten en maten van het voortgezet onderwijs (het VO).

Wat zijn uw informatiebronnen?

Belangrijke informatiebron bij uw keuze zijn natuurlijk ervaringen van andere ouders in uw omgeving. Daarnaast is er objectieve informatie over scholen beschikbaar over scholen zoals het aantal leerlingen, het schooltype, gegevens van de onderwijsinspectie en cito-scores.

U kunt op dit moment zoeken op de volgende landelijke sites:

Verder kunt u informatie vinden bij het CBS en andere openbare bronnen.
Zo brengt weekblad Elsevier elk jaar een overzicht van de kwaliteit van de scholen voor voortgezet onderwijs uit. Hier treft u het meest recente overzicht voor de scholen in Enschede aan.

Voorlichtingsfilmpjes

Er zijn drie voorlichtingsfilmpjes gemaakt over de stap naar het voortgezet onderwijs.