Kies een school

Welke school past het beste bij mijn kind? Het kiezen van de juiste school/studie is een cruciale stap in de voorbereiding op de toekomst. Gemeente Enschede wil dat elk kind onderwijs volgt dat past bij zijn/haar talenten en interesses. Daarom helpt de gemeente ouders en leerlingen bij de keuze van de juiste school.

Ouderavonden op basisscholen over voortgezet onderwijs

Ouders hebben behoefte aan informatie over het hele aanbod van VO-scholen in Enschede. Ook willen ze weten welke beroepen hun kind met een school kan bereiken. Daarom starten de Enschedese basisscholen vanaf september 2014 met een serie ouderavonden over het voortgezet onderwijs.

Het volledige aanbod aan voortgezet onderwijs in Enschede en het regionaal perspectief op werk in verschillende beroepsrichtingen komen aan bod. De scholen van het Voortgezet Onderwijs (VO) en de gemeente Enschede pakken de voorlichting voor de basisscholen gezamenlijk aan.

Bekijk hier de Powerpointpresentatie voor deze ouderavonden (PPT).

BestandPresentatie voorlichting VO 2017-2018.pptx

Folder Voorlichting 2017/2018 VO-scholen in Enschede (PDF).

PDFFolder Voorlichting VO scholen 2017 - 2018.pdf

Wat zijn uw informatiebronnen?

Belangrijke informatiebron bij uw keuze zijn natuurlijk ervaringen van andere ouders in uw omgeving. Daarnaast is er objectieve informatie over scholen beschikbaar over scholen zoals het aantal leerlingen, het schooltype, gegevens van de onderwijsinspectie en cito-scores.

U kunt op dit moment zoeken op de volgende landelijke sites:

Verder kunt u informatie vinden bij het CBS en andere openbare bronnen.
Zo brengt weekblad Elsevier elk jaar een overzicht van de kwaliteit van de scholen voor voortgezet onderwijs uit. Hier treft u het meest recente overzicht voor de scholen in Enschede aan.

Voorlichtingsfilmpjes

Er zijn drie voorlichtingsfilmpjes gemaakt over de stap naar het voortgezet onderwijs.

Naar het voortgezet onderwijs - deel 1

Naar het voortgezet onderwijs - deel 2Naar het voortgezet onderwijs - deel 3