Dag van de Duitse taal

25 april 2018

Het was een zonnige dag waarop Duitse en Nederlandse leerlingen van de Kreuzschule (Heek), Al-Ummah, Paulusschool, Prinseschool en de Troubadour (Enschede) met elkaar de Dag van de Duitse taal vierden in de Performance Factory.

In de Twentsche Foodhal kregen de leerlingen wat te drinken en wat lekkers en begon de ochtend met een leuke quiz; wat weten de leerlingen eigenlijk van Duitse producten en gewoonten? Daarna begon de workshop programmeren. Onder begeleiding van een Duitse en Nederlandse leerkracht verzorgden leerlingen van de Kreuzschule en Prinseschool een workshop programmeren voor  de andere leerlingen. Mooi om te zien dat de taal niet altijd een struikelblok hoeft te zijn en vooral elkaar ontmoeten en samen aan een project werken een handje helpt om elkaars taal en cultuur beter te leren kennen.

Na afloop ging ieder weer terug naar school, maar een samenwerking tussen een aantal scholen krijgt verder vorm. Kortom, een mooi resultaat van samenwerken op een laagdrempelige en effectieve manier.