Samenwerken met scholen

Wilt u als ondernemer leerlingen een kijkje bieden in uw bedrijf of instelling? Heeft u de intentie om mensen uw vak te leren? En u wilt daarvoor tijd, ruimte en middelen vrijmaken? Er zijn verschillende mogelijkheden waar u zich bij aan kunt sluiten.

Bedrijfsexcursie met Beroepsvizier

Laat kinderen bij uw bedrijf ontdekken welk beroep het beste bij ze past! Laat Beroepsvizier samen met u een bedrijfsexcursie organiseren voor kinderen van 10 tot 14 jaar.

Leid vakmensen op! 

Beroepsopleidingen willen graag met de praktijkopleider(s) in uw bedrijf samenwerken om de vakmensen van morgen op te leiden. Op de website van ROC van Twente vindt u informatie over stage- en leerwerkplekken

Train uw medewerkers

Wilt u investeren in deskundigheidsontwikkeling van uw medewerkers? Het ROC van Twente informeert u graag.

Ook hogeschool Saxion biedt onderwijstrajecten aan voor mensen die hun kennis willen opfrissen of willen bijblijven in hun vakgebied. Voor bedrijven en instellingen biedt Saxion op maat gesneden opleidingen voor professionals aan.

Het ArtEZ Art Business Centre faciliteert het ondernemerschaponderwijs binnen ArtEZ en maakt de verbinding naar de arbeidsmarkt en het bedrijfsleven. Via onder meer starterbegeleiding, broedplaatsen en een alumniprogramma helpt zij bij het starten van een zelfstandige onderneming. Naast het faciliteren van ondernemerschap-onderwijs  is het Art Business Centre de intermediair tussen de praktijkbedrijven van de opleidingen en opdrachtgevers.

Samenwerken met Universiteit Twente

De ontwikkelde kennis op de Universiteit Twente krijgt een effectieve vertaling in economische bedrijvigheid. De studentondernemingen zijn de spin-off bedrijven van morgen. De universiteit vindt het dan ook erg belangrijk dat op elk niveau het ondernemerschap wordt uitgedragen en ondersteund. Dat gebeurt hoofdzakelijk via Kennispark Twente met activiteiten voor het voortgezet onderwijs en participatie van de hoogleraren in actuele maatschappelijke discussies.

Een samenwerking met de UT is gunstig voor bedrijven die willen voldoen aan hun specifieke strategische behoeften. Zij verkrijgen door deze samenwerking toegang tot een unieke verzameling van universitaire middelen, zoals intellectueel eigendom, nieuwe technologieën, evenementen en conferentiefaciliteiten, talenten (student en alumni), permanente educatieve programma's en strategische schenkingsmogelijkheden.

Bent u op zoek naar extra menskracht voor uw organisatie? Er zijn verschillende mogelijkheden om studenten op projectbasis binnen uw organisatie in te zetten.