Ontwerp prijsvraag stadsgoten in de binnenstad

02 november 2022
Uitgelicht Nieuws
voorbeeld van stadsgoot met tekst in de binnenstad

De binnenstad van Enschede heeft al sinds de middeleeuwen dezelfde stratenstructuur. Het zijn 2 grote ringen die gevormd zijn door de loop van de voormalige grachten in onze binnenstad. Het is best bijzonder dat deze structuur nu nog intact is. Om de geschiedenis van deze 2 ringen zichtbaarder te maken gaan we deze ringen voorzien van een bijzondere lijngoot.

Deze goot helpt allereerst bij de afvoer van overtollig water, maar is breed genoeg voor een creatieve verfraaiing. Nu lijkt het ons gaaf dat het ontwerp van de versiering vanuit de stad komt. Daarom vragen wij alle inwoners met een idee hiervoor hun idee in te dienen via www.stemvanenschede.nl. Dit mag een beeldend ontwerp zijn, maar mag ook een tekst zijn. Belangrijk is dat het met Enschede te maken heeft. U kunt uw idee nog indienen  tot 6 november via www.stemvanenschede.nl

Begin november maakt de stadsjury een voorselectie uit alle inzendingen. Inwoners kunnen tussen 21 en 30 november stemmen op hun favoriete ontwerp en/of tekst. De twee inzendingen met de meeste stemmen winnen. De winnende 2 ontwerpen vereeuwigen we op deze bijzondere plekken in de stad.