Nieuws uit Oost

Hier vindt u de contactgegevens van de verschillende professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn binnen stadsdeel Oost.

Muzikale middag in het Ariënshuis

Vrijdagmiddag 9 maart was een gezellige, muzikale middag in het Ariënshuis Glanerbrug. De vaste groep vrijwilligers van Liberein, werd in het kader van NLdoet, geholpen door enthousiaste medewerkers van Stadsdeel Oost.

Oost Supporter van Schoon

Op 24 maart 2018 is het weer Landelijke Opschoondag. Stadsdeelbeheer Oost heeft het al groot op de kalender staan. We hopen dat jullie ook meedoen!

Erkenning wijk- en dorpsraden Oost

Elke 4 jaar kunnen wijk- en dorpsraden erkenning aanvragen bij het college van burgemeester en wethouders. Als vast aanspreekpunt worden zij vooraf betrokken bij plannen die spelen in buurt, wijk of dorp en kunnen zij het college adviseren voordat het daarover beslist.

IJskoude vakantie brengt schaatsplezier

De schoolvakantie vorige week was historisch koud. De temperaturen onder nul zorgden voor ouderwets schaatsplezier. Op sloten en vijvers werd flink geschaatst.

Help mee aan een schoon Velve-Lindenhof

Velve-Lindenhof heeft een actieve wijkschouwcommissie. De bewonersgroep heeft niet alleen oog en oor voor de wijk, ze weten ook van aanpakken. Vrijdag 16 maart staat in het teken van een schone wijk. Helpt u mee?

Ontdek je talenten bij Power

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag iets leren of bezig zijn met leuke mensen? Stap dan eens binnen bij Power. Dat kan bij het Powercentrum aan de Van Deinselaan of in Glanerbrug.

Draag een steentje bij aan een mooier Enschede

Doe mee met NLDOET! Op 9 en 10 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats. Het jaarlijkse initiatief van het Oranje Fonds zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit de handen uit de mouwen te steken.

Valentijnsdebat op 14 februari

Wijkraad Zuid-Oost Enschede organiseert samen met Wijkraad de Bothoven een groot interactief verkiezingsdebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Huidige en nieuwe partijen zijn daarbij aanwezig, dus alle standpunten komen naar voren.

Bewonerscommissie Dolphia wint duizend euro

De Bewonerscommissie Dolphia heeft duizend euro en vijftig uur aan ondersteuning gewonnen bij de eindpresentatie van ‘Pitch voor impact’; een initiatief van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA).

Alifa Welzijn Ouderen is er voor hulp en advies

Gelukkig blijven mensen steeds langer fit en vitaal en sta je met een AOW nog midden in het leven. Het kan echter ook zo gebeuren dat de gezondheid afneemt en dat partners, familie en kennissen wegvallen.

Kerstpakketten voor bewoners Velve-Lindenhof

Aan het einde van het jaar een kerstpakket. De een gaat met een grote doos naar huis, de ander krijgt een waardebon. In december worden er flink wat cadeaus uitgedeeld als blijk van waardering voor wat je doet en bijdraagt.
 

Nieuwjaarsreceptie 2018

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een jaar vol plannen en ideeën waarin nieuwe mensen aan de slag gaan in stadsdeel Oost en een jaar van gemeenteraadsverkiezingen.