Nieuws uit Oost

Hier vindt u de contactgegevens van de verschillende professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn binnen stadsdeel Oost.

Gezocht: de jeugdhelden van Oost

Heel veel jongeren in onze gemeente zetten zich op een bijzondere manier in. Daarom verdienen zij het om in het zonnetje te worden gezet.

Jongeren in gesprek met raadsleden

Op drie locaties in stadsdeel Oost gaan jongeren in gesprek met raadsleden van de Stadsdeelcommissie Oost. Het doel is om te delen wat hen interesseert, wat ze doen en waar samenwerking beter kan.

Energiegesprek Stokhorst en ’t Ribbelt op 25 april

Enschede Wekt Op is gestart met haar energiegesprekken. Na een informatieve avond voor de bewoners van Stroinkslanden in het Stroinkshuis worden de energiegesprekken vervolgd voor de bewoners van de wijken Stokhorst en ’t Ribbelt.

Eigen geld voor elke wijk in Oost

Wijkbudgetten zijn bedoeld om goede ideeën mogelijk te maken. Veel inwoners in de wijk willen graag een verbetering in eigen straat of buurt of juist iets organiseren wat bijdraagt aan elkaar leren kennen. Door een aanvraag te doen op wijkbudget is er geld om het idee te realiseren.

Inspraakavond toekomst Wijkboerderij ’t Volbert

Inwoners van Ribbelt, Stokhorst en Schreurserve zijn van harte welkom op donderdag 6 april in wijkboerderij ’t Volbert om mee te praten over de toekomst van het gebouw voor de wijk.

Nieuw asfalt Gronausestraat

De asfaltlaag op de Gronausestraat wordt vervangen. De weg kent op meerdere plekken slechte stukken door slijtage en vorst. Het verkeer wordt tijdens de werkzaamheden over de busbaan geleid.

Stadsdeel Oost DOET bij ‘t Volbert

Medewerkers van stadsdeel Oost hebben vrijdag 10 maart gesjouwd, gespit, en gesnoeid bij wijkboerderij ’t Volbert in Stokhorst.

Heutinkstraat wordt fietsstraat

De Heutinkstraat wordt momenteel ingericht als fietsstraat. Deze fietsstraat maakt onderdeel uit van een nieuwe fietsroute tussen Glanerbrug, de Eschmarke en het centrum. De fietsroute vormt een snelle, comfortabele en veilige verbinding met de stad. Medio april, nog voor de marathon, zijn de werkzaamheden binnen de singels gereed.

NL Doet: stadsdeel Oost in actie bij ‘t Volbert

De oranje hesjes aan en kruiwagens, schoppen en harken van de kar. Medewerkers van stadsdeel Oost hebben vrijdag 10 maart gesjouwd, gespit, en gesnoeid bij de wijkboerderij ’t Volbert in Stokhorst.

Nooit meer nieuws van de gemeente missen

Iedere week verschijnt op donderdagochtend de digitale nieuwsbrief van de gemeente Enschede. Op nieuws.enschede.nl kunt u zich hiervoor eenvoudig aanmelden. Daarmee hoeft u nooit meer nieuws van de gemeente Enschede te missen.

In gesprek met wethouder Van Agteren

Op dinsdag 14 maart praat wethouder Hans van Agteren in de Stadsdeelcommissie Oost met tafelgasten en de zaal over de thema’s schoon en duurzaam.