Nieuws uit Oost

Hier vindt u de contactgegevens van de verschillende professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn binnen stadsdeel Oost.

Ontdek je talenten bij Power

Ben jij nieuwsgierig en wil je graag iets leren of bezig zijn met leuke mensen? Stap dan eens binnen bij Power. Dat kan bij het Powercentrum aan de Van Deinselaan of in Glanerbrug.

Draag een steentje bij aan een mooier Enschede

Doe mee met NLDOET! Op 9 en 10 maart vindt de grootste vrijwilligersactie van Nederland weer plaats. Het jaarlijkse initiatief van het Oranje Fonds zet vrijwilligerswerk in de spotlights en nodigt iedereen uit de handen uit de mouwen te steken.

Valentijnsdebat op 14 februari

Wijkraad Zuid-Oost Enschede organiseert samen met Wijkraad de Bothoven een groot interactief verkiezingsdebat in het kader van de gemeenteraadsverkiezingen op 21 maart. Huidige en nieuwe partijen zijn daarbij aanwezig, dus alle standpunten komen naar voren.

Bewonerscommissie Dolphia wint duizend euro

De Bewonerscommissie Dolphia heeft duizend euro en vijftig uur aan ondersteuning gewonnen bij de eindpresentatie van ‘Pitch voor impact’; een initiatief van het Landelijk Samenwerkingsverband Actieve bewoners (LSA).

Alifa Welzijn Ouderen is er voor hulp en advies

Gelukkig blijven mensen steeds langer fit en vitaal en sta je met een AOW nog midden in het leven. Het kan echter ook zo gebeuren dat de gezondheid afneemt en dat partners, familie en kennissen wegvallen.

Kerstpakketten voor bewoners Velve-Lindenhof

Aan het einde van het jaar een kerstpakket. De een gaat met een grote doos naar huis, de ander krijgt een waardebon. In december worden er flink wat cadeaus uitgedeeld als blijk van waardering voor wat je doet en bijdraagt.
 

Nieuwjaarsreceptie 2018

Het nieuwe jaar staat voor de deur. Een jaar vol plannen en ideeën waarin nieuwe mensen aan de slag gaan in stadsdeel Oost en een jaar van gemeenteraadsverkiezingen.

Duurzaam wonen in Varvik

De najaarsreeks van energiegesprekken in het kader van Enschede Wekt op is gestart. Dinsdag 14 november was de eerste bijeenkomst in speeltuin ’t Varvik.

Bestemmingsplan Hornbach in Stadsdeelcommissie Oost

Op dinsdag 21 november behandelt Stadsdeelcommissie Oost het bestemmingsplan Hornbach. Indieners van zienswijzen krijgen dan nog de gelegenheid om hun zienswijze voor de raadsleden toe te lichten.

De Klachtencommissaris

In de gemeente Enschede hechten we grote waarde aan de kwaliteit van dienstverlening. Daarover is niet iedereen altijd tevreden en het kan ook zijn dat er echt een fout is gemaakt.

BikeStop Speeltuin ‘t Varvik

Een unieke rustplaats waar fietsers, wielerverenigingen, mountainbikers etc. dagelijks van 10.00 tot 16.00 uur even kunnen uitrusten onder het genot van een kopje koffie, thee of frisdrank, eventueel met een gebakje.

Afval scheiden en wegbrengen wordt gewoon

Hoewel er best veel klachten zijn over afval op straat, verdient Enschede een groot compliment. Het afrekenen per grijze container heeft er voor gezorgd dat inwoners massaal hun plastic en verpakkingen, papier en glas apart verzamelen en aanbieden.

‘Gezelschapp’: iets voor u?

Oud worden willen we allemaal, maar we willen ook graag vitaal blijven en leuke dingen blijven doen. Iedereen wil gezelligheid om zicht heen en aanspraak hebben, oftewel: gezelschap.

65-plus: Alifa Welzijn Ouderen kan u helpen

Als je gezondheid afneemt, je minder vitaal bent of alleen verder moet in het leven, is het fijn dat er een organisatie is die je daarbij kan helpen. Alifa Welzijn Ouderen ondersteunt ouderen van 65 jaar of ouder om actief te blijven in de samenleving en om het leven leuker te maken. Aan de organisatie zijn meer dan 300 vrijwilligers verbonden.