Nieuws uit Oost

Hier vindt u de contactgegevens van de verschillende professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn binnen stadsdeel Oost.

Kennismaking raadsleden commissie Oost

Dinsdag 29 mei hebben de leden van de stadsdeelcommissie Oost op uitnodiging van het stadsdeelmanagement een werkbezoek gebracht aan de wijken.

Gezelligheid in Oost

Tijdens de WAK (Week van de Amateurkunst) is ook in stadsdeel Oost van alles te beleven.

Groot onderhoud Robers Kom

Maandag 28 mei wordt gestart met groot onderhoud van de Robers Kom aan de Floraparkstraat. De houten beschoeiing wordt vervangen door een natuurlijke oever. Ook de twee vissteigers worden gerenoveerd.

Wees alert op eikenprocessierupsen

In Enschede zijn weer eikenprocessierupsen waargenomen. Deze behaarde rupsen, die inmiddels jaarlijks een probleem vormen in de maanden mei, juni en juli, kunnen na aanraking bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken.

Droom van Dolphia wordt werkelijkheid

Dolphia is begonnen met de bouw van haar eigen nieuwe buurthuis. Na een lange periode van voorbereidingen, werden begin mei de eerste units geplaatst aan de Christiaan de Wetstraat.

Moederdagconcert

Ter gelegenheid van moederdag organiseert de Oosterbegraafplaats op zondag 13 mei 2018 om 14.00 uur een concert in de aula.

Zonnebloem rolstoelauto

Op familiebezoek, naar een feestje of winkelen. Met elkaar genieten is het erg belangrijk. Maar hoe kom je ergens als je gebruik maakt van een rolstoel of een scootmobiel? De Zonnebloemauto kan een oplossing zijn.

Het kindpakket: ieder kind kan meedoen

School, sport of culturele activiteiten: Enschede wil dat alle kinderen daar aan mee kunnen doen. Gezinnen met weinig geld kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het kindpakket. Bijvoorbeeld voor een lidmaatschap van een sportclub of een bijdrage voor een laptop.

Opening Appelhof en bijenstal in de Eschmarke

Op zaterdagmiddag 14 april opent voormalig wethouder van stadsdeel Oost - Jeroen Hatenboer - de nieuw gebouwde bijenstal en de omliggende boomgaard in de Eschmarke.

Gezocht: de jeugdhelden van Oost

Heel veel jongeren in onze gemeente zetten zich op een bijzondere manier in. Daarom verdienen zij het om in het zonnetje te worden gezet. Het jeugdlintje voor ‘Helden van Enschede’ is een mooie manier om dankjewel te zeggen.

Spreekuur in de wijk

Hebt u vragen of zorgen, een klacht of misschien wel een goed idee? Elke week wordt er in uw buurt een spreekuur gehouden waar mensen aanwezig zijn van de gemeente, woningcorporaties, wijkteam en wijkagent.

Muzikale middag in het Ariënshuis

Vrijdagmiddag 9 maart was een gezellige, muzikale middag in het Ariënshuis Glanerbrug. De vaste groep vrijwilligers van Liberein, werd in het kader van NLdoet, geholpen door enthousiaste medewerkers van Stadsdeel Oost.