Nieuws uit Oost

Hier vindt u de contactgegevens van de verschillende professionals en vrijwilligers die werkzaam zijn binnen stadsdeel Oost.

Storing in digitale nieuwsbrief

De digitale nieuwsbrief van de gemeente Enschede is donderdag 2 augustus twee keer verzonden, waarvan één keer met oude nieuwsberichten.

Kunstgrasveld voor Noabersport in Glanerbrug

Glanerbrug krijgt er een kunstgrasveld bij naast GVV Eilermark. Dankzij een duurzaamheidslening en garantstelling door de gemeente kan een kunstgrasveld worden aangelegd dat omliggende verenigingen kunnen gebruiken.

Meld u aan voor het Enschede Panel

De gemeente maakt vaak gebruik van data. Feiten en cijfers die nodig zijn om beleid aan te passen, sturing te geven of maatwerk te bieden.

Kennismaking raadsleden commissie Oost

Dinsdag 29 mei hebben de leden van de stadsdeelcommissie Oost op uitnodiging van het stadsdeelmanagement een werkbezoek gebracht aan de wijken.

Gezelligheid in Oost

Tijdens de WAK (Week van de Amateurkunst) is ook in stadsdeel Oost van alles te beleven.

Groot onderhoud Robers Kom

Maandag 28 mei wordt gestart met groot onderhoud van de Robers Kom aan de Floraparkstraat. De houten beschoeiing wordt vervangen door een natuurlijke oever. Ook de twee vissteigers worden gerenoveerd.

Wees alert op eikenprocessierupsen

In Enschede zijn weer eikenprocessierupsen waargenomen. Deze behaarde rupsen, die inmiddels jaarlijks een probleem vormen in de maanden mei, juni en juli, kunnen na aanraking bij mens en dier gezondheidsklachten veroorzaken.

Droom van Dolphia wordt werkelijkheid

Dolphia is begonnen met de bouw van haar eigen nieuwe buurthuis. Na een lange periode van voorbereidingen, werden begin mei de eerste units geplaatst aan de Christiaan de Wetstraat.

Moederdagconcert

Ter gelegenheid van moederdag organiseert de Oosterbegraafplaats op zondag 13 mei 2018 om 14.00 uur een concert in de aula.

Zonnebloem rolstoelauto

Op familiebezoek, naar een feestje of winkelen. Met elkaar genieten is het erg belangrijk. Maar hoe kom je ergens als je gebruik maakt van een rolstoel of een scootmobiel? De Zonnebloemauto kan een oplossing zijn.

Het kindpakket: ieder kind kan meedoen

School, sport of culturele activiteiten: Enschede wil dat alle kinderen daar aan mee kunnen doen. Gezinnen met weinig geld kunnen in aanmerking komen voor een bijdrage uit het kindpakket. Bijvoorbeeld voor een lidmaatschap van een sportclub of een bijdrage voor een laptop.