Ambtenaren ruimen puin in de Kloostertuin

Vrijdag 11 maart tijdens NLdoet hielpen 25 ambtenaren van Stadsdeel Oost de verenining Wijkontmoetingstuin de Kloostertuin met klussen.

Claudia ter Beek van Vereniging de Kloostertuin doet verslag: “Ongelooflijk wat een powerambtenaren! Ze hebben bergen werk verzet, waarvoor onze grote dank. Het werk was vooraf goed gepland door de leden van de tuinvereniging en Stadsdeel Oost. Zo werd er een grote aanhangwagen met schoppen, harken, kruiwagens, handschoenen e.d. meegebracht.

Twintig leden van onze vereniging hielpen ook mee. Het was een gezellige middag waar fijn werd samengewerkt, veel werd gelachen en bovenal veel werd bereikt. Er waren zeven flinke klussen te klaren. Er is puin geruimd; een sloot gegraven; een waterleiding aangelegd en een terras; er zijn 1000 ligusterstruikjes geplant en er is flink gevorderd met het in elkaar zetten van een compostcentrum. Als laatste zijn er kavelnummerbordjes gemaakt voor alle tuintjes. Een aantal Enschedese bedrijven heeft ons gesponsord, spullen gegeven of korting, waarvoor ook onze dank! “

Ontmoetingstuin

De braakliggende grond tegenover de parkeerplaats van het Bruggerbosch wordt omgetoverd in een ontmoetingstuin voor de wijk de Eekmaat-West. Ontmoeting tussen wijkbewoners en bewoners van Bruggerbosch staat centraal. Er zijn 40 tuintjes die verhuurd zijn aan wijkbewoners van Eekmaat West. Het initiatief komt van een aantal buurtbewoners en is mede mogelijk gemaakt door ‘Jij maakt de Buurt’ en ‘Jij en Overijssel’.

Heeft u het idee om in uw eigen wijk ook zo’n tuin op te zetten in combinatie met zorg? Of bent u nieuwsgierig naar de Wijkontmoetingstuin? Bekijk dan de website van Wijkontmoetingstuin De Kloostertuin.