Burendag brengt mensen dichter bij elkaar

mensen die gezellig koffie drinken en (appel)taart eten
18 september 2019

Burendag helpt om zoveel mogelijk buren met elkaar in contact brengen.

Waarom? Omdat buurten leuker, socialer en veiliger worden als buren elkaar ontmoeten en zich samen inzetten voor de buurt. Op en rond 28 september organiseren veel buurten in Oost activiteiten.

Nationale Burendag wordt al ruim 10 jaar gevierd. Op diverse plekken in Enschede zijn bewoners en verenigingen actief rond deze datum. Van buurtopschoondag, koffie-inloop tot kinderfeest en buurtbarbecue. In veel gevallen wordt via jijmaaktdebuurt.nl een financiële bijdrage gevraagd uit het wijkbudget.

Activiteiten

Op de website van Burendag kunt u kijken op de kaart wat er allemaal te doen is in uw buurt. Op het Ribbelt houden ze een fotospeurtocht, In Oikos is er koffieochtend en samen werken aan de tuin, de locaties van Liberein zijn open voor koffie en gezelligheid en in de wijkontmoetingstuin in de Eschmarke wordt stevig gewerkt in de moestuinen.

Mist u ook leuk contact in uw buurt en denkt u dat Burendag kan helpen. Kijk dan eens op de website burendag.nl. Er zijn draaiboeken te downloaden en tal van ideeën die misschien ook leuk zijn in uw eigen buurt.