Complimenten en waardering aan begin van het nieuwe jaar

4 inwoners ontvingen de Enschede Speld. Rechts naast burgemeester Van Veldhuizen Lisette Meijer
22 januari 2020

De nieuwjaarsreceptie is altijd een feestelijke gelegenheid om inwoners die iets extra’s doen in het zonnetje te zetten.

Dinsdag 7 januari werden tijdens de receptie van Stadsdeel Oost 4 inwoners in het zonnetje gezet. Ze ontvingen een tas met streekproducten en een cadeaubon.

Hanny Oude Munnik werd bedankt voor haar jarenlange inzet voor de ouder-kindgroep in Speeltuin Velve. Ze doet dit al bijna 20 jaar elke week met veel plezier. Pierre Ruijter werd naar voren gehaald vanwege zijn inzet in het rapen van zwerfvuil in de wijk Schreurserve. Theo Noordman is met zijn scootmobiel een bekend gezicht in Glanerbrug. In zijn rondes langs het station en de Glanerbeek speurt hij naar drugsafval. Om te voorkomen dat kinderen en dieren zich er aan verwonden. Ellen Gort ontving de blijk van waardering voor haar inzet in de schoolmoestuin van De Kiem. Met veel plezier leert ze de kinderen moestuinieren.

Enschede Speld

Lisette Meijer van de wijkraad Eschmarke Zuid kreeg tijdens de stedelijke nieuwjaarsreceptie door burgemeester Onno van Veldhuijzen de Enschede Speld als blijk van waardering. Lisette is aanjager en motor achter veel projecten in de wijk waaronder de bijenstal, de boomgaard en het ecopark. De andere spelden waren voor José en Albert de Bruin en Gerard Oude Vrielink