Enschede Speld voor Marinus Gouma

Marinus Gouma met bloemen na uitreiking van de Enschede Speld
20 januari 2021

In Velve-Lindenhof is hij bij iedereen bekend: Marinus Gouma. 

Marinus Gouma is Velvenaar in hart en nieren en op allerlei gebied betrokken bij de wijk en de mensen. Begin januari ontving hij uit naam van de burgemeester de Enschede Speld.

De vele vrijwilligers die de stad kent worden op verschillende momenten en op verschillende wijze in het zonnetje gezet. Met de nieuwjaarsreceptie worden elk jaar een paar mensen met een bijzondere verdienste toegesproken door de burgemeester en onderscheiden met de Enschede Speld. Dit jaar was de ceremonie op veilige afstand aan huis. Marinus Gouma ontving de Enschede Speld uit handen van stadsdeelwethouder Niels van den Berg.

Verdiensten

Met het overhandigen van de speld werd de waardering uitgesproken over de jarenlange inzet van Marinus voor de Velvenaren. Als voorzitter van wijknetwerk Velve-Lindenhof wil hij vernieuwing aanbrengen in de rol van de wijkraad. Marinus is betrokken bij Lumen en buurtkamer De Vleeschhouwerij. Vele uren worden besteed aan het maken en bijhouden van de wijkwebsite en facebook en Marinus zegt nooit “nee”. Of hij nu moet draaien met muziek, bijspringen bij een Halloweenoptocht, marktkramen moet regelen voor een braderie. Als het voor de wijk is, is Marinus erbij.

We wensen Marinus en zijn gezin voorspoed en gezondheid toe in het nieuwe jaar en hopen dat Marinus nog lang actief blijft voor de bewoners van Velve-Lindenhof.