Euregio Bedrijvenpark gaat voor noaberschap en leefbaarheid

Door een subsidie van de provincie en inzet van de gemeente kan Euregio Bedrijvenpark verder bouwen aan de leefbaarheid voor haar ondernemers, werknemers, bewoners en bezoekers.

Vorige week werd bekend dat de provincie definitief akkoord geeft op het projectplan dat de ondernemers en de gemeente geschreven hebben. Hierin staat onder andere hoe ze het bedrijvenpark op een nog hoger plan tillen. Onder meer door projecten waarin de uitwisseling van kennis, middelen en personeel centraal staan. Maar ook door het park veiliger en leefbaarder te maken. Ze betrekken hier zo veel mogelijk bewoners en bedrijven bij.

Maatschappelijk betrokken

Belinda van Oenen, voorzitter van Vereniging Euregio Bedrijvenpark is verheugd met de subsidie: “Ons bedrijvenpark is maatschappelijk al erg betrokken. Onze ondernemers hebben bijvoorbeeld bovengemiddeld veel mensen in dienst met een afstand tot de arbeidsmarkt. Elkaar helpen staat bij ons centraal. Met deze subsidie kunnen we dit Noaberschap verder versterken en uitdragen. Zo willen we contacten leggen met onze collega’s in Duitsland en starten we allerlei samenwerkingsprojecten op. Als kers op de taart hebben we nu ook middelen om de uitstraling van het park te verhogen. De gemeente heeft ons daarin al een zetje gegeven door de Euregioweg te vernieuwen”.

[Foto: Afgelopen zomer tijdens een mede door Vereniging Euregio Bedrijvenpark georganiseerde netwerkbijeenkomst voor ondernemers uit Oost]