Gezonder leven met de beweegmakelaar

04 mei 2022

Uit onderzoek blijkt dat bijna de helft van de Nederlanders niet voldoende beweegt terwijl iedereen weet dat onder andere voldoende bewegen helpt om gezonder te leven.

Toch is het niet zo makkelijk om dit doen. Simpelweg omdat het ontbreekt aan motivatie, tijd of gezelschap.

Enschede wil dat gezonder leven voor iedereen toegankelijk is. Daarom start Sportaal met een Leefstijl Portaal in de wijk. Leefstijl is een verzamelnaam voor het gedrag waarmee u invloed uitoefent op uw gezondheid. Denk hierbij bijvoorbeeld aan lichaamsbeweging, voeding, stress, ontspanning en slaappatroon. Ook de manier waarop u omgaat met tegenslag of zelfbeeld kan van invloed zijn op de gezondheid.

Bij de beweegmakelaar in het Leefstijl Portaal in de wijk kunt u terecht met leefstijlvragen. De beweegmakelaar kan u ook doorverwijzen naar een leefstijlprogramma of naar een beweegactiviteit in de wijk. Geen vraag is te gek. De Beweegmakelaar denkt graag met u mee! Elke week is de Beweegmakelaar op dinsdag en donderdag van 11.00 uur tot 12.00 uur aanwezig bij de Tubanters en op woensdag van 09.00 uur tot 12.00 uur in de Dorpskamer (Glanerbrug). Kijk voor meer informatie op www.sportaal.nl/leefstijl.