Impuls voor spelen en groen in park Lumen

werk in uitvoering in het park bij Lumen
31 maart 2021

In de wijk Velve – Lindenhof wordt hard gewerkt in het park rondom wijkvoorziening Lumen

De kinderen van basisscholen De Uitvinding en de Kubus hebben zich ingespannen voor meer speeltoestellen op het plein. In de gesprekken die volgden kwam ook de wens om meer veiligheid naar voren. Met elkaar is een verbeterplan gemaakt.

Fietsenstalling aan de zijkant

Een multifunctioneel gebouw is van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat in gebruik. Dat betekent dat overdag kinderen spelen op het plein en in het groen, maar ook dat bezoekers voor andere zaken naar de ingang moeten. Om fietsen over het plein te voorkomen, komt er een goede fietsenstalling aan de zijkant van het park.

Bloeiende rand

Met verschillende bloeiende planten en grassen wordt een rand van ruim een meter breed aangelegd. Het omarmt als het ware het plein en het kunstgrasveld. Voor bezoekers van het park geeft dit aan waar de schoolzone begint en waar kinderen spelen en sporten. Fietsers stappen af en gaan lopend verder.

Spelen

Voor de kinderen komen er speelmogelijkheden bij zoals een extra duikelrek, een klimwand en een klimtoestel. De schoolkinderen houden zelf acties om hiervoor geld op te halen. Een startbedrag van € 7.500 komt uit het wijkbudget omdat alle kinderen uit de wijk in het park bij Lumen spelen. Ook de scholen en Columbus Junior deden al een flinke duit in de pot.