Jongeren in gesprek met raadsleden

02 mei 2017

Op drie locaties in stadsdeel Oost gaan jongeren in gesprek met raadsleden van de Stadsdeelcommissie Oost. Het doel is om te delen wat hen interesseert, wat ze doen en waar samenwerking beter kan.

De bezoeken aan de jongeren vinden plaats op bekende jeugdontmoetingsplekken, voorafgaand aan de vergadering van de Stadsdeelcommissie van 16 mei. Die staat dit keer in het teken van jongeren.

In alle wijken van Oost zijn jongeren te vinden die het leuk vinden om elkaar te zien en te spreken, een balletje te trappen of te gamen. Er zijn jongens- en meidengroepen en het lukt steeds beter om samen met de jongeren idee├źn uit te werken en om ze te verbinden aan een sportclub, buurthuis of wijkgebouw. De jongerenwerkers van Alifa - Jan, Ivan, Rolf, Lian, Wendy en Najat - zijn daarbij een belangrijke schakel. Zij zijn voortdurend met de jongens en meiden aan het werk.

Stadsdeelagenda Oost

In de stadsdeelagenda is opgenomen dat jongeren meer betrokken worden bij ontwikkelingen in de eigen wijk en dat ze verantwoordelijkheid hebben voor de plekken waar ze zich ophouden. Door in gesprek te gaan met raadsleden kunnen de jongeren zelf vertellen hoe ze dat doen, wat ze goed vinden en wat beter kan. De raadsleden komen na de bezoeken bij elkaar en starten de commissievergadering door met elkaar te delen wat ze hebben gezien en gehoord. Naast jongeren hopen de raadsleden ook ouders te ontmoeten die hun betrokkenheid tonen.

Thema jongeren

Vanwege de bezoeken op locatie begint de vergadering om 20.00 uur. De locatie is Servicecentrum Oost, Gronausestraat 300. Het eerst uur wordt besteed aan het thema jongeren. Daarna worden nog andere onderwerpen besproken. De volledige agenda van de stadsdeelcommissie is te vinden op www.raad053.nl.

[Foto: Het Cruyff Court in Glanerbrug is een belangrijke plek voor jongeren.]