Jongeren verdienen hun eigen zakgeld

16 mei 2017

Trots zijn ze. Negen jonge inwoners van Velve-Lindenhof. Ze hebben hun eerste arbeidsovereenkomst getekend.

De negen tieners gaan het komende half jaar klusjes doen bij Lumen en verdienen op die wijze hun eigen zakgeld. Locatiebeheerder Evert van den Beld: “Er is keihard onderhandeld over de prijs, maar we zijn eruit gekomen”.

De negen jeugdige medewerkers moeten zich vrijdagsmiddags om 16.00 uur melden. Onder toezicht van wijkbewoners Chantal en Ron gaan de jongeren vervolgens aan het werk. Chantal: “Er moet opgeruimd worden, geveegd of er moet buiten zwerfvuil opgeruimd worden. De jongeren werken maximaal twee uur per week en krijgen daarvoor € 2,50 per uur. Met elkaar hebben we afgesproken dat iedereen € 1,50 afdraagt om aan het einde van het project met elkaar iets leuks te kunnen gaan doen”.

Afspraken

Met de jongeren zijn afspraken gemaakt over op tijd komen, respect hebben en een goede werkhouding. Wie er een potje van maakt krijgt ontslag. Van den Beld: “De begeleiding ligt helemaal bij de wijkbewoners. Zij worden daarbij geholpen door Alifa. Vanuit Lumen willen we graag bijdragen aan een stuk bewustwording over geld en verantwoordelijkheid. We zien veel enthousiasme en we dragen graag ons steentje bij aan initiatieven uit de wijk, die goed zijn voor de wijk.”