Jongerenwerker Oost genomineerd voor waarderingsprijs

05 september 2017

In stadsdeel Oost gebeuren mooie dingen als het gaat om het verbinden van jongeren met sport.

Zo hebben jongeren die met hun brommers rondhingen een vaste plek gekregen bij Sportlust Glanerbrug. En om discriminatie en uitsluiting tussen groepen jongeren tegen te gaan zijn er straatvoetbalteams in het leven geroepen. Met als resultaat meer verdraagzaamheid en als hoogtepunt het winnen van de FC Twente Cup.

Ivan Aloise

Het jongerenwerk van Alifa speelt hierbij een belangrijke rol. Sportaal, de stedelijke sportorganisatie, is dit opgevallen en heeft Ivan Aloise (jongerenwerker van Alifa in stadsdeel Oost) genomineerd voor de Auke Vleer waarderingsprijs.

Sportverkiezing

Sportaal organiseert jaarlijks de Sportverkiezingen Enschede. Naast sportvrouw, sportman en sportploeg van het jaar is er ook aandacht voor initiatieven die bijdragen aan een positieve sportcultuur. De inspanningen die Ivan en zijn collega’s leveren, zorgen voor meer betrokkenheid van jongeren bij de wijk waar ze wonen. Bij zaken als verantwoordelijk zijn, normale omgangsvormen gebruiken en volwaardig meedoen, kan een sportvereniging veel betekenen voor deze jongens en meiden.

De nominatie op zich is al een compliment voor de positieve bijdrage die Ivan levert. Op 15 september wordt bekend gemaakt wie de prijs echt wint. Wilt u lezen wie genomineerd zijn en uw stem uitbrengen ga dan naar de website van Sportaal. Stemmen kan nog tot 12 september.