Kookgroep Lumen in het zonnetje gezet

vrijwilligers kookgroep Lumen met stadsdeelmanager Inge Stegeman
23 december 2020

De 10 vrijwilligers van Kookgroep Lumen zijn vorige week in het zonnetje gezet.

De groep zet zich in om 2 keer per week een smakelijke afhaalmaaltijd te verzorgen voor wijkbewoners.

In de wijken in Enschede zijn talloze mensen te noemen die zich inspannen voor medebewoners. Een aantal daarvan wordt met de nieuwjaarsreceptie in het zonnetje gezet. Omdat de recepties niet doorgaan, gingen stadsdeelmanager Inge Stegeman en wijkregisseur Jeffrey Brinkman persoonlijk bij de dames op bezoek. 

Waardering

De waardering voor de kookgroep is vooral voor de snelheid van omdenken. Van lunches en maaltijden op de locatie naar afhalen. Als bonus op de attentie kwam ook de belofte om met medewerkers een keer te komen helpen. Karolien Boer en Els Santing van de kookgroep onderstreepten nog eens dat voor veel mensen de afhaalavonden een uitkomst zijn, zeker voor hen die al lange tijd alleen zijn.

Nu geen mogelijkheden

Van de toespraak en het werk van de kookgroep zijn opnames gemaakt die uitgezonden zouden worden in een groter programma rondom de jaarwisseling. Door de aangescherpte coronamaatregelen gaat die uitzending niet door. Het aanbieden van wijkmaaltijden staat ook even stil. Wijkcentrum Lumen is voor publiek tot 20 januari 2021 gesloten in de hoop dat de maatregelen dan weer versoepeld worden.